Glavni grad donio program: Zaposleni da idu na obuke

Sredstva za realizaciju programa obezbijeđena su u budžetu Glavnog grada
3 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2016. 18:55h

Glavni grad će u sklopu Programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja službenika i namještenika za 2016 .godinu, organizovati predavanja, kako bi zaposleni kvalitetnije obavljali poslove i zadatke određenih radnih mjesta.

U Programu se navodi da je takva obaveza proistekla iz Akcionog plana za realizaciju Strategije za profesionalni razvoj lokalnih službenika i namještenika u Crnoj Gori za period 2015-2016. Njime je, kako se navodi u dokumentu, utvrđena obaveza jedinica lokalne samouprave da donesu posebne programe stručnog osposobljavanja i usavršavanja.

Zaposlene će, kako se navodi, stručnjaci obučavati o primjeni novog Zakona o upravnom postupku, postupku obrazovanja mjesnih zajednica i izbora organa mjesnih zajednica, načinu i postupku popune radnog mjesta u organima i službama lokalne uprave.

Teme predavanja će, između ostalog, biti i ocjenjivanje rada na lokalnom nivou, disciplinski postupak u lokalnoj upravi, izrada normativnih akata, postupak odlučivanja o pravima i obavezama po osnovu službeničko-namješteničkih odnosa, primjena Zakona o poreskoj administraciji.

Zaposleni će se obučavati i o kriterijumima za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta u upravi Glavnog grada i o primjeni Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Sredstva za realizaciju programa obezbijeđena su u budžetu Glavnog grada.

Bonus video: