Univerzitet Crne Gore: Konkurs za četvrti upisni rok

Na Fakultetu dramskih umjetnosti ostalo je 14 budžetskih mjesta, Fakultetu likovnih umjetnosti jedno, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje četiri, Filozofskom fakultetu osam, Metalurško-tehnološkom pet, Muzičkoj akademiji 18 i Prirodno matematičkom fakultetu tri
118 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.08.2016. 10:23h

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis u prvu godinu studija u četvrtom upisnom roku, a mjesta ima za 53 budžetska i 305 samofinansirajućih studenata.

Prijave se podnose sjutra.

Na Fakultetu dramskih umjetnosti ostalo je 14 budžetskih mjesta, Fakultetu likovnih umjetnosti jedno, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje četiri, Filozofskom fakultetu osam, Metalurško-tehnološkom pet, Muzičkoj akademiji 18 i Prirodno matematičkom fakultetu tri.

Na Biotehničkom fakultetu ima 30 mjesta za samofinansirajuće studente, Ekonomskom fakultetu u Bijelom Polju pet, Fakultetu dramskih umjetnosti 12, Fakultetu likovnih umjetnosti dva, Pomorskom fakultetu pet, Frakultetu za sport i fizičko vaspitanje 61.

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo je slobodno 61 mjesto za samofinansirajuće studente, Filološkom fakultetu 30, Filozofskom devet, Građevinskom 23, Mašinskom 48, Metalurško-tehnološkom fakultetu 14 i Prirodno-matematičkom fakultetu pet mjesta.

Kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, originalna svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu.

Kandidati podnose i ovjerenu kopiju diplome “Luča” ili njoj ekvivalentne diplome, diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

„Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski odnosno stručni ispit“, navodi se u konkursu.

Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biti organizovano u četvrtak.

„Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se u petak prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa ponedjeljkom, 5. septembrom“, kaže se u konkursu.

Bonus video: