Tradicionalna Petrovačka noć: Odjava sezone uz feštu ribe i vina

Centralni događaj bila je priprema i posluživanje ribe uz vino i pivo. TO je obezbijedila 500 kilograma ribe, 800 litara vina i 500 litara piva. Članovi sportsko ribolovnog društva “Širuni” pripremili su ribu, dok su u koloni dugoj više od 50 metara, posjetioci čekali da dođu do komada ukusne ribe
7 komentar(a)
Petrovačka noć, Foto: Ivan Čučuk
Petrovačka noć, Foto: Ivan Čučuk
Ažurirano: 27.08.2016. 22:24h

Uz bogat zabavni program, vino, pivo, ribu, i lokalne specijalitete koji su mogli besplatno da degustiraju na najvećoj pučkoj fešti na crnogorskoj obali - „Petrovačka noć“, nekoliko hiljada turista, mještana i posjetilaca iz okolnih primorskih gradova, večeras su do kasno u noć obilježili kraj ovogodišnje glavne turističke sezone.

Program je počeo tradicionalnim narodnim igrama, gdje su se snage odmjeravale u vuči konopa, a organizovana je i trka plivača. Defilovale su i budvanse mažoretke uz Gradsku muziku koja je platou ispred “Crvene komune” održala polučasovni koncert.

Centralni događaj bila je priprema i posluživanje ribe uz vino i pivo. TO je obezbijedila 500 kilograma ribe, 800 litara vina i 500 litara piva. Članovi sportsko ribolovnog društva “Širuni” pripremili su ribu, dok su u koloni dugoj više od 50 metara, posjetioci čekali da dođu do komada ukusne ribe.

Za zvuke Mediterana bila je zadužena klapa Castel Nuovo, a na centralnoj bini nastupila je Anita Popović, a nakon nje fantastični Damir Urban, dok su zvijezde večeri bili Bajaga i instruktori.

Bonus video: