Bar: Održan VIII "Memorijal Ljubomir-Ljubo Joličić"

"Nažalost, davaoci krvi u Crnoj Gori nemaju odgovarajući tretman u društvu, nas zakon i dalje ne prepoznaje" , dodao je Joličić
155 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2016. 12:33h

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) “Luka Bar” danas je u prostorijama opštinske Službe zaštite održalo VIII “Memorijal Ljubomir-Ljubo Joličić” na kojem su prikupljene 64 boce krvi. Ova međunarodna akcija dobrovoljnog davanja krvi je omaž osnivaču DDDK “Luka Bar”, pokojnom čuvenom barskom humanisti Ljubu Joličiću koji je društvo formirao 1969.

Za akciju koja je obavljena u saradnji sa Službom transfuzije krvi Opšte bolnice Bar, bilo je prijavljeno ukupno 75 davalaca. Predsjednik DDDK”Luka Bar Božo Joličić, izjavio je ya “Vijesti” da se pretpostavlja da su kroz društvo za protekle četiri i po decenije “prošli preko 10.000 Barana”.

"Nažalost, davaoci krvi u Crnoj Gori nemaju odgovarajući tretman u društvu, nas zakon i dalje ne prepoznaje. Odajem veliku zahvalnost svim našim dragim prijateljima koji su specijalno za ovu priliku došli iz gradova Srbije, Hercegovine i Crne Gore, i pokazali da humanisti ne znaju za granice. Danas smo imali pozitivan primjer da su iz preduzeća “Cakan sport” došli sedam radnika i vlasnik firme Radomir Novaković, sa kojim su došli i njegovi prijatelji, takvi gestovi na nivou jednog preduzeća danas su rijetkost", dodao je Joličić.

On je naveo i da je 15 članova DDDK “Luka Bar” dalo krv preko sto puta, te da su neki od njih i dalje aktivni davaoci. Za sve učesnike današnje akcije AD Luka Bar priredila je ručak u hotelu “Sidro”, gdje su plakete domaćina akcije uručene DDK Čačak i Trebinje, kao i Živku Ristiću iz DDDK “Elektrodistribucija” Beograd.

U današnjoj akciji su učestvovaloi članovi DDDK “Magnohrom” Kraljevo, DDDK Železnice Srbije-Zaječar, DDDK Železnice Srbije-Novi Sad, DDDK Fabrika rezanog alata Čačak, DDDK “ Simajnović-Siki” Jagodina, DDDK “Kolubara-metal” Vreoci, DDDK Novi Pazar, DDDK “Galenika” Beograd, DDDK “Elektrodistribucija” Beograd, DDDK “Crveni Krst” Trebinje. Iz Crne Gore su učestvovali članovi DDDK Danilovgrad, Žabljak, Željezara Nikšić, “Sveti Sava” Nikšić, Plužine, KAP Podgorica, Budva i Herceg-Novi.

Galerija

Bonus video: