NA SKUPŠTINU NIJSESU POZVANI FUDBALSKI RADNICI

Marković: Grobari FK Mogren udarili su poslednji ekser u sanduk jednog od najstarijih klubova u CG

Da je sastanak bio obična farsa, kazao je Marković najbolje govori i to da dva najvažnija funcionera u opštini Budva - predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine nijesu bili u stanju da na ovaj sastanak dovedu čak ni trinaest članova po svom izboru, koji bi ih podržali i učinili ovaj sastanak makar prividno legitimnim
50 pregleda 10 komentar(a)
Stadion FK Mogren, Foto: Arhiva Vijesti
Stadion FK Mogren, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.08.2016. 17:39h

Grobari FK Mogren, na današnjoj tajno pripremanoj, nelegitimno zakazanoj i bez kvoruma održanoj tzv.Skupštini, udarili su poslednji ekser u pogrebni sanduk jednog od najstarijih fudbalskih klubova sa teritorije današnje Crne Gore, saopštio je predsjednik OO SNP Budva Veselin Marković.

"Na ovu tzv. Skupštinu predsjednik opštine Budva, kao sazivač, nije pozvao fudbalske radnike koji su decenije svog života posvetili Klubu, ni aktivne igrače i trenere ovog kluba, koji poslednjih godina nose sve aktivnosti, pa čak ni većinu dosadašnjih članova uprave. Nastavljajući stopama predhodnika iz opštinske vlasti i njihovih zakulisnih radnji, pokušao da bez prisustva medija i javnosti obezbijedi lažnu većinu za donošenje odluka na štetu fudbala u Budvi, a u korist fudbalske mafije koja je Mogren srozala do ponora u kojem se danas nalazi", navodi se u saopštenju.

Da je sastanak bio obična farsa, kazao je Marković najbolje govori i to da dva najvažnija funcionera u opštini Budva - predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine nijesu bili u stanju da na ovaj sastanak dovedu čak ni trinaest članova po svom izboru, koji bi ih podržali i učinili ovaj sastanak makar prividno legitimnim.

"U momentu kada su ovu tzv. Skupštinu uz glasan protest napustili svi kojima je FK Mogren na srcu, a ne u džepu, njih nekolicina koji su ostali, jer su morali - izabrali su sami sebe za rukovodioce Kluba, usvojili sraman izvještaj o radu i finansijski izvještaj i nakaradni novi Statut kluba i srećno se razišli. Ali, polako. Neće to biti dugog vijeka. Svima nama koji volimo ovaj klub i koji bi željeli da ponovo postane mjesto u kome se okuplja omladina i stvaraju legende - ostaje gorčina, što aktuelno budvansko (klupsko) rukovodstvo ostaje zarobljenik svojih dosadašnjih grešaka i što svi ostali sportski kolektivi u Budvi postaju taoci FK Mogren. Naime, sredstva za finansiranje svojih redovnih aktivnosti ne mogu da dobiju sve dok se u Upravi za sport ne bude registrovao FK Mogren, a to se neće skoro desiti, jer nijesu sposobni da u skladu sa Zakonom pripreme valjan Statut Kluba. Srećom, u Budvi je još mnogo sportskih radnika koji žele da iz pepela podignu ovaj klub, da stvore uslove da se mladi ljudi bave sportom, pa uvjeravam građane Budve da će se 100 godina od registracije FK Mogren proslaviti u mnogo boljoj atmosferi sa novim ljudima na čelu Kluba. U stvari, garantujem im - jer će se SNP itekako pitati. I vratiti klub Gradu i Budvanima", zaključio je Marković.

Preporučujemo za Vas