Solana pod Nacionalnim parkovima još godinu

“Sve smo kapacitete stavili u funkciju da Solana bude zaštićeno područje i da sve međunarodne organizacije dobijaju informacije o tome šta radimo na planu da Solana bude crnogorski brend na koji će svi biti ponosni i da ona bude sastavni dio evropske prirodne baštine”
88 pregleda 2 komentar(a)
flamingosi, Solana, Foto: CZIP
flamingosi, Solana, Foto: CZIP
Ažurirano: 24.08.2016. 14:47h

Nacionalni parkovi Crne Gore produžili su ugovor sa stečajnim upravnikom Ognjenom Jovovićem o zakupu Solane na još godinu, saopštila je državna sekretarka Ministarstva održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović.

“Završavamo informaciju koja treba da obezbijedi dodatna sredstva za jedan vrlo važan posao na Solani koji će Nacionalni parkovi realizovati u narednom periodu, a to je kompletna obnova infrastrukture, odnosno pumpnih postrojenja, kako se više nikada u pitanje ne bi doveo biodiverzitet ili zaštita prirodnih vrijednosti. Solana će definitivno da opstane. Trudimo se da sačuvamo ono što je njena izvorna i prava vrijednost”, kazala je Pejovićeva juče za RTCG.

Prema njenim riječima, “sva planska dokumentacija je kompatibilna sa tim ciljem”.

“Sve smo kapacitete stavili u funkciju da Solana bude zaštićeno područje i da sve međunarodne organizacije dobijaju informacije o tome šta radimo na planu da Solana bude crnogorski brend na koji će svi biti ponosni i da ona bude sastavni dio evropske prirodne baštine”, rekla je ona.

Bonus video: