Husović: Sistemski riješiti problem majki iz Rožaja

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su predstavnice majki iz Rožaja upoznale Husovića sa saznanjima da je uništena arhivska dokumentacija na osnovu koje bi one mogle da ostvare pravo na nadoknade za majke sa troje i više djece
63 pregleda 11 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.08.2016. 13:35h

Potpredsjednik Vlade, Rafet Husović zahtijevaće da Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) i centri za socijalni rad u Beranama i Rožajama ponovo detaljno razmotre zahtjeve i pregledaju dokumentaciju kako bi se riješio problem majki iz rožajske opštine.

On je danas primio predstavnice majki iz Rožaja Izetu Režović, Hajriju Kalač, Muradiju Camić, Aidu Kurpejović, Zelihu Murić i Amiru Škrijelj.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su predstavnice majki iz Rožaja upoznale Husovića sa saznanjima da je uništena arhivska dokumentacija na osnovu koje bi one mogle da ostvare pravo na nadoknade za majke sa troje i više djece.

Napomenule su, kako se navodi, da su sa tim upoznale i potpredsjednika Vlade, Milorada Vujovića i ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića, kao i sve nadležne institucije i da ostaju izričite u zahtjevu da njihov problem bude riješen.

“Husović je saopštio da će se uključiti u rješavanje ovog problema, tako što će zahtijevati da na relaciji MRSS – Centri za socijalni rad u Beranama i Rožajama ponovo budu detaljno razmotreni zahtjevi i da dokumentacija ponovo bude pregledana”, kaže se u saopštenju.

Husović smatra da svi dokazi koji su prihvatljivi za sud treba da budu prihvatljivi i za centre za socijalni rad.

“Husović je prenio predstavnicama majki iz Rožaja da će o problemu obavijestiti uži kabinet i predsjednika Vlade i da smatra da ovo pitanje treba rješavati sistemski”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: