"Ukoliko se Pajović ogluši o zahtjev, dolazimo pred Skupštinu"

"Da li je razlog Vaše ćutnje jer je 70% djece koja bi ostvarila ovo pravo sa Sjevera Crne Gore? Da li bi ćutali da je 6200 građana iz Podgorice podnijelo ovu inicijativu? Da li bi ćutali da 70% djece iz Podgorice bi moglo da ostvari ovo pravo pozivamo vas da objasnite djeci koja su na protest sa roditeljima tražila, da im se vrati dječiji dodatak,dali ste za inicijativu njihovih roditelja ili ne? Da li ste za djecu ili ne?", zapitali su se u saopštenju.
14 komentar(a)
Protest u Rožajama
Protest u Rožajama
Ažurirano: 15.08.2016. 12:39h

Još se predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović ne oglašava niti odgovara građanima Crne Gore, šta je sa 6200 potpisa građana, koji su predati Skupštini Crne Gore shodno poslovniku rada Skupštine, piše u saopštenju grupe NVO sa sjevera koja je prvom čovjeku zakonodavnog doma zatražila da se svoj djeci koja pohađaju osnovno i srednje obrazovanje dodijeli dječiji dodatak, ako su im roditelji nezaposleni i ne primaju nikakvu socijalnu i materijalnu naknadu.

Oni su zatim postavili nekoliko pitanja Pajoviću, te se zapitali zašto se predsjednik oglušio na njihov zahtjev.

"Takođe pitamo i sve političke partije, koje imaju zastupljene poslanike u Skupštini Crne Gore,kao i njihove poslanike, zašto svi ćute na ovu inicijativu? Pitamo i sve njihove lidere,zašto se svi javno oglašavate da se brinete za Sjeverni region, a kada treba da odgovorite na inicijativu 6200 građana ćutite. Da li Vas gospodo lideri gradjani interesuju ili ne interesuju? Da li je razlog Vaše ćutnje jer se radi o inicijativi 6200 gradjana sa Sjevera Crne Gore? Da li je razlog vaše ćutnje jer je 70% djece koja bi ostvarila ovo pravo sa Sjevera Crne Gore? Da li bi ćutali da je 6200 građana iz Podgorice podnijelo ovu inicijativu? Da li bi ćutali da 70% djece iz Podgorice bi moglo da ostvari ovo pravo pozivamo vas da objasnite djeci koja su na protest sa roditeljima tražila, da im se vrati dječiji dodatak, da li ste za inicijativu njihovih roditelja ili ne? Da li ste za djecu ili ne?", zapitali su se u saopštenju.

Grupa NVO sa Sjevera, po njihovih riječima, neće odustati od ove inicijative, svaki dan će imati aktivnosti, pored protesta koje su organizovali sa majkama, penzionerima i građanima Rožaja, učestvovaće i na sve buduće proteste, koje su zajedno najavili sa ostalim i već vrše pripreme, da dodjemo đu sa jednim autobusom roditelja i njihovom djecom pred Skupštinu Crne Gore.

Ovu inicijativu Skupštini Crne Gore su predale NVO,,Euromost’’ Aletrnativa Crne Gore i NVO,,Manjinski akcionari Gornji Ibar’’ na osnovu člana 93 stava 2 USTAVA Crne Gore, shodno predlogu preko šest hiljada potpisa,a u skladu sa članom 130 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Na protest u Rožajama je zatraženo da se ova inicijativa, stavi na dnevni red na vanrednoj sjednici Skupština Crne Gore 30 avgusta.

Bonus video: