Vojinović: U najkraćem roku ću iseliti iz stana, Milošević me prevario

"Naivno vjerujući Miloševiću uselio sam se u stan, a zatim 13. avgusta iz štampanih medija saznajem da je protiv mene pokrenut disciplinski postupak jer sam nezakonito koristio isti. Siguran sam da Milošević ne bi ovo iznio u javnost da sam bio njegov poslušnik i da sam se pridružio njegovim neosnovanim optužbama protiv bivših direktora u Zavodu"
228 pregleda 80 komentar(a)
Danilo Vojinović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Danilo Vojinović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 13.08.2016. 17:01h

Pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Danilo Vojinović najavio je da će stan u kojem trenutno živi "u najkraćem roku biti prazan" i da neće biti više u njemu.

On je potvrdio da je koristio stan Zavoda za zapošljavanje više od dvije godine.

Direktor Zavoda za zapošljavanje po lex specilasu Rade Milošević (URA) donio je rješenje o suspenziji Vojinovića (DPS) zbog, kako je naveo, nezakonitog korišćenja stana te institucije gdje ga je zatekla nadležna inspekcija. Protiv Vojinovića je pokrenut i disciplinski postupak jer je "nezakonito uselio, renovirao i koristio stan, a koji je proknjižen na imovinskoj listi Zavoda".

"Odlučio sam se na ovaj postupak vjerujući da kao pomoćnik u Zavodu imam pravo da u regularnoj proceduri dobijem stan na korišćenje. U junu ove godine sam iselio iz stana, kako bi se stan stavio na raspolaganje Zavodu i čekao proceduru o dodijeli u skladu sa zakonom. Da je stan bio slobodan, konststovala je u junu i komisija ZZZ CG koju je formirao novi direktor, Rade Milošević. Međutim, nakon nekoliko dana u razgovoru sa Miloševićem, dogovoreno je da se vratim u stan. Tom prilikom Milošević je kazao da što se njega tiče neće biti nikakvih problema, da mogu slobodno da koristim stan, i da, ako sam saglasan, se pokrene procedura za dodjelu stana", navodi se u reagovanju Vojinovića.

On tvrdi da ga je Milošević "prevario".

"Naivno vjerujući Miloševiću uselio sam se u stan, a zatim 13. avgusta iz štampanih medija saznajem da je protiv mene pokrenut disciplinski postupak jer sam nezakonito koristio isti. Siguran sam da Milošević ne bi ovo iznio u javnost da sam bio njegov poslušnik i da sam se pridružio njegovim neosnovanim optužbama protiv bivših direktora u Zavodu. U obraćanju medijima Milošević kaže da se radi o pomoćniku koji je stao u zaštitu Zorana Jelića od njegovih optužbi koje je tužilastvo odbacilo. Ovo jasno govori o pokušaju Miloševića da mi se osveti za neposlušnost, pa me i suspenduje sa posla mimo pravila i zakona lex specialis", tvrdi Vojinović.

"Sve ovo potkrepljuje i činjenica da se Milošević nije libio da me i pismom upozori, 6. jula, da sam predmet njegove pažnje i da će me, kako kaže, u narednim danima obavijestiti o daljim potezima u vezi osnovanih sumnji koje ima u vezi samnom, ostavljajući mi tako vremena da se “popravim”. Tom prilikom mi zabranjuje bilo kakva medijska istupanja i kaže da ću biti sankcionisan u skladu sa zakonom i njegovim ovlašćenjima, ukoliko to bude slučaj".

Vojinović navodi da je Milošević "očigledno" pokušavao da ga "urazumi pa je slao ovakva prijeteća pisma".

"Kako nije uspio, odlučio se da me javno kompromituje. Jsna je bila uloga Miloševića a to je da se bavi istragama o navodnim kriminalnim radnjama u Zavodu, zapostavljajući osnovne poslove koji su od ključnog interesa za nezaposlena lica i poslodavce i druge korisnike usluga. Ipak, ni po koju cijenu neću prihvatiti njegovu prljavu igru, ni po cijenu posla a još manje stana, javnog blaćenja, ili bilo čega drugog. Milošević je poslednja osoba kojoj bi dozvolio da se “igra” sa mojim ljudskim i profesionalnim integritetom".

Vojinović dodaje da će "grešku" koju je napravio ulazeći u stan "ispraviti i spreman sam da snosim svaku odgovornost".

"Ovom prilikom ne zelim da se branim od ostalih optužbi i izmišljanja Miloševića, ni da govorim o sebi, ili o njegovim djelima ili nedjelima prije, i sada u zavodu, neka svako nosi svoje breme i neka o tome sude nadležne institucije i naravno javnost", zaključio je Vojinović.

Bonus video: