DPS opstruira donošenje Zakona o medijima

Predstavnici DPS-a nijesu došli na današnju sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i ona, zbog nedostatka kvoruma, nije danas održana
0 komentar(a)
Novine, mediji, Foto: Luka Zeković
Novine, mediji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2016. 14:02h

Demokratska partija (DPS) opstruira donošenje Zakona o medijima i time šalje poruku da joj odgovara trenutno stanje u medijskoj sferi, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Predstavnici DPS-a nijesu došli na današnju sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i ona, zbog nedostatka kvoruma, nije danas održana.

"Nepojavljivanjem poslanika na konsultativno saslušanje povodom Predloga zakona o izmjenama Zakona o medijima, DPS šalje poruku ignorisanja Sporazuma o fer i slobodnim izborima koji predviđa donošenje ovog akta“, kaže se u reagovanje SDP-a.

Kako se navodi, predstavnici opozicije podnijeli su taj Predlog zakona u dubokoj vjeri da se radi o kvalitetnom rješenju koje sadrži evropske standarde iz ove oblasti i očekivali su konstruktivan pristup ovom pitanju.

Iz SDP-a su kazali da je Predlog zakona bio otvoren za sugestije i amandmane, što je i bila i namjera saslušanja koje su, dodali su, poslanici DPS-a opstruirali.

"Očigledno da je DPS izabrao da minira donošenje ovog akta i time poslao poruku da im sasvim odgovara trenutno stanje u medijskoj sferi, primitivizacija medijske scene i uvezena PINK-Informer propaganda kojom su kontaminirali crnogorski medijski prostor“, ocijenili su iz SDP-a.

Oni su kazali da DPS, zbog takvog neodgovornog i bahatog odnosa prema tom i drugim važnim pitanjima koja se tiču Sporazuma, preuzima na sebe veliku odgovornost za dalje političke procese i odluke koje se tim povodom budu donosile.

Bonus video: