SO Herceg Novi: Saglasnost na reprogram duga Bolnice Meljine

Ugovor o reprogramu duga podrazumijeva njegovo vraćanje u 18 mjesečnih rata od po 8.000 eura
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2016. 14:05h

Odbornici SO Herceg Novi na današnjoj sjednici dali su saglasnost na Ugovor o reprogramu duga Opšte bolnice Meljine. Podsjećamo da je Opština početkom jula blokirala račun Bolnice zbog naplate poreza na nepokretnosti u iznosu od 143.071 eura plus dospjele kamate, zbog čega su zaposleni ostali bez jedne, od tri plate koliko im se duguje.

Na sjednici je konstatovano da „Bolnica obavlja djelatnost od posebnog značaja za građane Herceg Novog i da blokada računa ugrožava pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Bolnica zbog blokade ne može da obezbijedi neophodni medicinski materijal, a zbog neisplaćivanja zarada postoji opasnost od odlaska kvalitetnog medicinskog kadra“.

Uz konstataciju da je Bolnica u Meljinama „na izdisaju“, odbornica SNP Danijela Đurović je pitala kako je moguće da samo dva-tri dana nakon što su predstavnici Bolnice Meljine razgovarali sa predsjednicom Opštine Herceg Novi o pomoći toj zdravstvenoj ustanovi, uslijedi blokada računa. „Pomogli su ima tako što su im onemogućili da prime jednu od tri zaostale plate“, ironično je prokomentarisao Miloš Konjević iz Novske liste.

Nezavisni odbornik Mirko Mustur i odbornica NOVE Žaklina Babović ustvrdili su da Bolnicu treba vratiti u javni javnog zdravstva Crne Gore.

Slobodan Radović Krušo odbornik DPS-a je, odgovarajući na strahovanja drugih odbornika da će Bolnici biti onemogućen rad zbog blokade dobavljača, kazao da su ministar zdravstva Budimir Šegrt i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović na nedavnom sastanku u Meljinama, obećali da će Montefarm nastaviti da Bolnicu snabdjeva potrebnim materijalom.

Ugovor o reprogramu duga podrazumijeva njegovo vraćanje u 18 mjesečnih rata od po 8.000 eura.

Galerija

Bonus video: