Barutana i Zeta bili više sati bez struje

Iz CEDIS-a je saopšteno da dio dalekovoda prolazi preko imanja porodice Stamatović koja je i ovoga puta zabranila njhovim ekipama da priđu mjestu kvara i isti otklone
138 pregleda 0 komentar(a)
Zagorič struja, Foto: Luka Zeković
Zagorič struja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.07.2016. 12:27h

Potrošači iz Zete i Barutane su juče bili bez struje naizmjenično, u trajanju od po dva sata, jer ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) zbog zabrane ulaska u privatni posjed u Zagoriču, nijesu mogle da priđu mjestu kvara i otklone ga.

Do kvara na dalekovodu 35 kV Podgorica 1- Gornja Zeta je došlo juče ujutru u pet sati i 10 minuta, zbog jakog nevremena koje je zadesilo područje Podgorice.

Iz CEDIS-a je saopšteno da dio dalekovoda prolazi preko imanja porodice Stamatović koja je i ovoga puta zabranila njhovim ekipama da priđu mjestu kvara i isti otklone.

“Samim tim, postalo je nemoguće održati uredno napajanje cjelokupnog konzuma dalekovoda Podgorica1-Gornja Zeta”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Ivan Stamatović, preko čijeg imanja prolazi dio dalekovoda, je kazao da neće dozvoliti ekipama da rade na njihovom privatnom posjedu, dok im ne pokažu sudski i radni nalog.

“Već četvrti ili peti put se dešava da žica sa dalekovoda pada preko kuća. Naše porodice su ugrožene...Ekipe Elektroprivrede završe posao i bježe”, kazao je on.

Njegov komšija Željko Lukić, iznad čije kuće takođe prolazi kabal, je kazao da će razgovarati sa advokatom, kako bi vidio ima li osnova za podnošenje krivične prijave.

“Ta jedna žica je problem. Ona je jutros gorjela, topila se. Ovdje svaka kuća ima malu djecu, bojimo se da neko glavu ne izgubi. Čuli smo da taj problem može podzemno da se riješi, ali izgleda da nema volje”, kazao je Lukić.

Iz CEDIS-a je saopšteno da “porodici Stamatović ovo nije prvi put da ometaju rad ekipa distribucije prilikom otklanjanja kvarova, zbog čega beznaponska stanja traju duže nego što bi realno trebalo, pa tako i potrošači ne mogu biti napojeni električnom energijom u realnom roku”.

“CEDIS je poslao nadležnim institucijama -Upravi za inspekcijske poslove i sudu zahtjev za privremenu mjeru kako bi ekipe mogle ući na posjed mještana i opraviti kvar na dalekovodu. Ekipe su pripravne i čekaju da se obezbijede traženi uslovi kako bi završili posao i obezbijedili uredno napajanje električnom energijom”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Iz CEDIS-a je saopšteno da dalekovod 35 kV Podgorica 1- Gornja Zeta napaja Zetu, Barutanu i vodoizvorište Bolje sestre koje je ključni objekat za snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja.

Bonus video: