Na Institutu za bolesti djece prikazana predstava za mališane

Edukativnu predstavu na temu saobraćaja su kreirale dugogodišnje članice ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice, glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović
193 pregleda 0 komentar(a)
„Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!“, Foto: Ministarstvo prosvjete
„Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!“, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 18.12.2018. 11:08h

Mali pacijenti u Institutu za bolesti djece danas su gledali predstavu „Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!“.

Predstavom ih je obradovao atelje “Arlekin”, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a nakon toga su mališanima uručeni i novogodišnji pokloni.

"Nijesmo razmišljali da li da damo podršku ovakvom događaju. Kako zbog činjenice da se predstava igra u Institutu za bolesti djece, tako i zbog uvjerenja Ministarstva da se djeca moraju u najranijem uzrastu upoznavati sa pozorištem i umjetnošću uopšte", rekla je portparolka Ministarstva Milica Lekić.

Ona je pozvala sve javne i privatne subjekte da, u skladu sa svojim mogućnostima, uljepšaju djeci praznične dane.

Edukativnu predstavu na temu saobraćaja su kreirale dugogodišnje članice ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice, glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović.

Predstava, za koju je tekst pisao dramuturg Milo Masoničić, na dopadljiv i djeci prijemčiv način, uz muziku koju je komponovao Vladimir Maraš, bavi se pravilima ponašanja u saobraćaju, a tiče se kako djece tako i roditelja, koji su takođe ciljna grupa predstave. Kako se ponašati tokom vožnje automobilom, a kako kada smo pješaci, kako prelaziti ulicu i šta nam govore semafor, znakovi i saobraćajni policajci, pitanja su na koja skupa dajemo odgovore kako bismo podigli nivo svijesti o bezbjednosti u saobraćaju. Predstava je predviđena za djecu od pet godina i stariju.

Bonus video: