Demokrate optužuju Divanovića za haos u Budvi: Podnesi ostavku!

"On će ostati upamćen i po tome što je brendirao viševjekovni Stari grad iluminacijom koja nije adekvatna ni za luna parkove, a ne za jedan spomenik kulture. Navodno, problem predstavlja mjesto skladištenja ove iluminacije nakon njenog uklanjanja. Evo, predlažemo da je ne skladište već da je montiraju na zgradi opštine"
59 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Divanović, Foto: Vuk Lajović
Nikola Divanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.07.2016. 14:27h

Budvanski odbor Demokratske Cre Gore zatražio je od sekretara za gradsku infrastrukturu i ambijet Nikole Divanovića da odmah podnese ostavku zbog haosa u kome se nalazi Budva.

"Za sliku koju turisti nose iz Budve neće tolikog uticaja imati ni vašarište u kontakt zoni Starog grada i duž šetališta, ni okupirane plaže, ni nezavršene rogobatne višespratnice, ni komunalni nered, koliko će imati iskustvo koje su turisti imali sa taksistima. Iz tog razloga, pozivamo da gospodin Nikola Divanović, sekretar sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, odmah i bez odlaganje podnese ostavku. Uslijed nesposobnosti njegovog sekretarijata da se nosi sa ovim problemom, koji Budvu opterećuje već godinama, zahtjevamo da preuzme odgovornost. Sve ove užasne slike koje ovih dana vidimo putem medija, ali ih i iskušavamo lično, nanose nenadoknadivu štetu Budvi. I pored toga što se gospodin Divanović u svojim javnim istupima poziva na svoje vizionarstvo, maštajući o brendiranju destinacije, negdje mu se omakla vizija i saobraćajnog haosa koji taksi vozila stvaraju duž Mediteranske ulice”, navode budvanske Demokrate.

Oni navode da stanovnici okolnih naselja tokom sezone su pod konstantnim stresom zbog buke koju stvaraju taksisti do rane zore.

"Za to je odgovoran isključivo Divanović i njegov sekretarijat, jer su hiperprodukcijom licenci dozvolili da hiljade vozila vrše torturu nad građanima i turistima. Takođe, bio je dužan da ograniči divljanje sa cijenama donošenjem odluke i propisivanjem gornje granice cijene kilometra, jer je stvoren haos. Nadležna inspekcija sve i da hoće da radi svoj posao i evidentira i sankcioniše divlje taksiste, u nemogućnosti je zbog konstatnog pritiska i prijetnji fizičkih obračuna istim tim inspektorima. Da li je za ovakvu situaciju krivica u tome što je ovo izborna godina ili ipak to da je loše optimizovao nije ni važno. Jedino je važno da se, uslijed svoje nekompetentnosti pošteno povuče sa ove odgovorne pozicije”, navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata.

Kako ističu “da mu je ovo jedini grijeh možda ne bi bilo potrebe za reagovanjem”.

“Ali, on će ostati upamćen i po tome što je brendirao viševjekovni Stari grad iluminacijom koja nije adekvatna ni za luna parkove, a ne za jedan spomenik kulture. Navodno, problem predstavlja mjesto skladištenja ove iluminacije nakon njenog uklanjanja. Evo, predlažemo da je ne skladište već da je montiraju na zgradi opštine, što je nekako i adekvatno shodno cirkusu koji vlada u opštinskoj upravi i Skupštini opštine otkad je u rukama DPS-a. Takođe, ako ovih dana zapadnete u saobraćajni kolaps budvanskim saobraćajnicama, znajte i da za to odgovornost snosi sekretar Divanović, koji je zakasnio sa tenderom, pa se radovi na horizontalnoj signalizaciji izvode u jeku turističke sezone. Grad nam je brendiran, možemo mirno spavati. Gospodine Divanoviću, ispunili ste misiju i vrijeme je da se povučete”, zaključuju Demokrate Budve.

Bonus video: