Prijestonica Cetinje: Građani, ne uništavajte novogodišnje ukrase

"Dužnost je svih nas da suzbijanjem nesavjesnog ponašanja pojedinaca damo doprinos u građenju odgovornijeg društva"
1059 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2018. 14:39h

Prijestonica Cetinje apelovala je na građane da ne uništavaju novogodišnju rasvjetu i ukrase koji su postavljeni na više lokacija u gradu.

"Prethodnih dana presječeni su kablovi dekorativne rasvjete na preko 50 stubova, a polomljeni su i brojni ukrasi i praznična dekoracija na različitim lokacijama u gradu. Apelujemo na počinioce da ne uništavaju novogodišnje ukrase postavljene u ulicama, na trgovima i platoima u gradu. Upozoravamo građane da električni lampioni i slična svjetlosna dekoracija mogu biti opasni i bez obzira na napon mogu da izazovu havariju – požar ili strujni udar", saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Iz gradske uprave su naveli da će sva oštećenja na novogodišnjim ukrasima biti evidentirana i prijavljena.

"Apelujemo na građane da uočena oštećenja i svaki pokušaj uništavanja ukrasa prijave Komunalnoj policiji na broj 041/233-455 u terminu od 7 do 15 sati, odnosno na broj 067/784-812 u terminu od 17 do 1 sat", ističe se u saopštenju.

U Prijestonici dodaju da ekipe DOO "Komunalno" Cetinje, Službe zaštite i ostalih gradskih službi svakodnevno ulažu napore da građani dočekaju Novu godinu i Božić u prazničnom ambijentu.

"Dužnost je svih nas da suzbijanjem nesavjesnog ponašanja pojedinaca damo doprinos u građenju odgovornijeg društva", poručili su iz Prijestonice Cetinje.

Bonus video: