PMF odgovorio Pešiću: Što se tiče lijenosti, elaborat smo poslali iako nismo dobili formular

“Što se tiče ostalih 'naučnih' i svakih drugih istina, javnost je nedavno imala priliku da se upozna sa njima kroz pisanje vašeg lista o grubim falsifikatima predsjednika Naučnog odbora UCG (Pešića). Ovim reagovanjem završavamo svaku dalju javnu prepisku na ovu temu”, piše u reagovanju
100 pregleda 2 komentar(a)
PMF, Foto: Arhiva Vijesti
PMF, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.07.2016. 19:53h

Prirodno-matematički fakultet (PMF) dostavio je Rektoratu Univerziteta Crne Gore elaborat o novom modelu studiranja, koji je urađen na osnovu odluke Vijeća te univerzitetske jedinice.

Reagujući na navode profesora PMF-a Vladimira Pešića, sa PMF-a je saopšteno da je elaborat poslao dekanski kolegijum.

Pešić je ranije kazao da je plan uprave PMF-a da “zbog lijenosti” i “političkih ambicija” ne uradi elaborat i odgovornost za to prebaci na Vijeće.

“Što se tiče naše lijenosti, dostavljamo PMF-u pripremljen elaborat koji je upućen Rektoratu, a koji je urađen na osnovu odluke Vijeća PMF-a. Iako nijesmo bili pozvani na sastanke i nije nam proslijeđen formular za elaborat , uspjeli smo da dođemo do zvaničnih formulara i da bez obzira na sve okolnosti pripremimo elaborat u oficijelnoj formi”, piše u reagovanju dekanskog kolegijuma PMF-a.

Pešić je ranije kazao da je lako provjeriti na sajtu UCG koliko su članovi uprave PMF-a uspješni kao naučnici...

“Što se tiče ostalih 'naučnih' i svakih drugih istina, javnost je nedavno imala priliku da se upozna sa njima kroz pisanje vašeg lista o grubim falsifikatima predsjednika Naučnog odbora UCG (Pešića). Ovim reagovanjem završavamo svaku dalju javnu prepisku na ovu temu”, piše u reagovanju.

Dio profesora PMF-a ranije je saopštio da uprava UCG, pod “plaštom reforme”, pokušava da ugasi fakultet, u korist privatnog Univerziteta Donja Gorica.

Oni su odluku Senata i upravnog odbora UCG kojom je i PMF-u, mimo njegove volje, nametnut model studiranja 3+2 ocijenili nezakonitom i kazali da će možda i na sud, jer nije poštovana volja Vijeća PMF-a.

Bonus video: