Kontrolorka Demosa: "Parking servis Nikšić" zapošljava mimo zakona

Način kako su pomenuti radnici, čiji ugovori su na mjesec do dva, dobili posao ukazuje na činjenicu, ističe Đurović, da su njihova radna mjesta unaprijed isplanirana i namještena jer nijesu prošla osnovnu proceduru zapošljavanja
216 pregleda 4 komentar(a)
Nikšić, Foto: Studio Srđo
Nikšić, Foto: Studio Srđo
Ažurirano: 01.07.2016. 09:53h

Anica Đurović, kontrolor u JP „Parking servis Nikšić“ podnijela je prijavu Upravi za inspekcijske poslove zbog, kako je istakla, nezakonitog zapošljavanja u tom preduzeću.

U saopštenju za javnost Đurović, koja je kontrolor ispred Demosa, ističe da pomenuto preduzeće broji 14 radnika, a da je samo za direktora Mirka Perovića ispoštovana zakonska procedura i raspisan konkurs za prijem u radni odnos.

„Od 14 radnika, 12 radi po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, a jedna radnica nema nikakav ugovor jer se vodi kao radnica drugog preduzeća. Perović mi je kazao da je ta radnica angažovana zbog potreba poslovanja preduzeća, a da će ona, kao i ostalih 12, biti zaposleni po ugovoru o radu, ali i ovaj put bez javnog oglašavanja“, stoji u saopštenju za javnost Đurovićeve uz napomenu da je svu dokumentaciju koju je tražila od Perovića dobila uz jako korektnu saradnju i bez ikakvih opstrukcija u radu.

Način kako su pomenuti radnici, čiji ugovori su na mjesec do dva, dobili posao ukazuje na činjenicu, ističe Đurović, da su njihova radna mjesta unaprijed isplanirana i namještena jer nijesu prošla osnovnu proceduru zapošljavanja.

„Postavlja se pitanje kako su zaposleni birani i na osnovu kojeg kriterijuma i da li je ovo još jedan predizborni trik kupovanja glasova koji se godinama unazad koristi za osvajanje nelegalne i nedemokratske vlasti“, pita se Đurović.

Zbog toga očekuje od Uprave za inspekcijske poslove da će konstatovati nezakonitosti rada pomenutog preduzeća i na taj način spriječiti „zloupotrebu kako samih radnika u izborni proces, tako i ostalih resursa u lokalnim i državnim preduzećima.

„Parking servis“ osnovala je Skupština Opština Nikšić, a preduzeće je počelo sa radom sredinom oktobra prošle godine.

Perović: Zapošljavanje u skladu sa zakonom

Direktor „Parking servisa“ Mirko Perović kazao je „Vijestima“ da je zapošljavanje u tom preduze u urađeno u skladu sa zakonskom regulativom koja reguliše tu oblast.

“Neću komentarisati bilo kakve optužbe političke prirode, pogotovo ne one koje ne služe dobru ‘Parking servis.a, a ni građanima Nikšića, već predstavljaju samo pokušaj sticanja političkih poena”, kazao je Perović.

Bonus video: