Poziv za omladinske organizacije: Naučite kako da pišete projekte

"Kao nastavak treninga biće finansijski podržane četiri projektne ideje u iznosu od 500,00 eura. Na taj način, trening će rezultirati konkretnim projektima ili inicijativama sprovedenim od strane omladinskih organizacija, a uz mentorstvo CRNVO-a"
1 komentar(a)
olovka, Foto: Shutterstock
olovka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.06.2016. 09:16h

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) pozvao je omladinske organizacije da se prijave na trodnevni trening o pisanju projekata i prikupljanju sredstava.

Trening se organizuje u okviru projekta Civilno društvo za početnike finansiranog od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću 27, 28. i 29. juna 2016. u Podgorici. Broj polaznika je ograničen na 16, a predviđena su dva učesnika ispred jedne organizacije.

"Tokom treninga, polaznici će raditi na razvijanju svojih projektnih ideja, kako bi u praksi primijenili naučeno. Osim toga, ovaj trening pružiće polaznicima osnovna znanja o prikupljanju sredstava, strategijama fund-raisinga i mogućim donatorima", navode iz CRVNO.

Trening će pokriti i sljedeće teme: definisanje projektnog ciklusa, identifikaciju i analizu problema, SWOT analizu, opis stanja i definisanje ključnih aktera, definisanje ciljeva, princip matrice logičkog okvira, definisanje rezultata, razradu aktivnosti i akcionog plana, definisanje indikatora i izvora verifikacije, izradu plana monitoringa i evaluacije, održivost, izradu budžeta, projektno izvještavanje.

"Kao nastavak treninga biće finansijski podržane četiri projektne ideje u iznosu od 500,00 eura. Na taj način, trening će rezultirati konkretnim projektima ili inicijativama sprovedenim od strane omladinskih organizacija, a uz mentorstvo CRNVO-a", navodi se u saopštenju CRVNO.

Rok za prijavu je utorak, 21. jun. Online prijavni formular možete naći OVDJE.

Za više informacija se informišite u CRVNO na adrese maja.markovic@crnvo.me i jovana.bulatovic@crnvo.me ili putem telefona na 020 219 121.

Bonus video: