LP Budva: Odluka o cijeni vode da se hitno poništi

U saopštenju se dodaje da iako imaju mnogobrojne kritike i na lokalni vodovod i njihove usluge ne mogu, a da ne primijete da je njihova namjera da se ponovo uspostavi sistem snabdijevanja sa vodoizvorišta Podgor ispravan
4 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.06.2016. 17:03h

Budvanski liberali smatraju poraznom činjenicu da potrošači koji vodovodne usluge plaćaju najskuplje u Evropi, moraju da trpe “suve slavine uslijed žega”.

Stanovnici Budve bez vode su od ponedjeljka u 20 časova zbog kvara na regionalnom vodovodu

"OO Liberalne partije u Budvi smatra za potrebnim da reaguje u situaciji kada se Budva već uveliko u turističkoj sezoni, srijeće sa novim-starim problemom nestankom vode. Iako čitavog dana slušamo o problemima koje imaju distributeri vode sa elektro napajanjem, ne možemo a da se ne zapitamo da li je moguće da u 21. vijeku Crna Gora i njene značajne insitucije “kubure sa vodom i strujom”. Smatramo poraznim činjenicu da potrošači koji vodovodne usluge plaćaju najskuplje u Evropi, moraju da trpe “suve slavine uslijed žega”. Lokalni vodovod se oglašava, ali ne može riješiti problem jer je on nastao kod distributera - Regionalnog vodovoda. U tom začaranom krugu već skoro 24 sata trpi krajnji potrošač koji u gotovo 90 % slučajeva uredno plaća račune sa svim enormnim taksama", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da iako imaju mnogobrojne kritike i na lokalni vodovod i njihove usluge ne mogu, a da ne primijete da je njihova namjera da se ponovo uspostavi sistem snabdijevanja sa vodoizvorišta Podgor ispravan.

"Na ovaj način podržavamo tu inicijativu i zahtijevamo da Opština Budva kao osnivač lokalnog Vodovoda revidira Ugovor koji je nedavno potpisan sa Regionalnim vodovodom, kako se ubuduće slične situacije ne bi dešavale. Dakle, tražićemo da se pod hitno maksimalno aktiviraju sva vodoizvorišta na prostoru Opštine Budva, a da se od Regionalnog vodovoda uzimaju samo one količine vode neophodne za zadovoljavanje potreba u toku turističke sezone. Kada se uzme u obzir da firma “WTE” nije odradila ni trećinu ugovorenih obaveza povjerenih im od strane Opštine Budva, jer da je suprotno danas ne bi imali neprijatne mirise duž Slovenske plaže, izlivanje kanalizacije kako u Budvi, tako i na Svetom Stefanu, Petrovcu i Buljarici pa kada se tome doda dosadašnja preskupa saradnja sa Regionalnim vodovodom - jer danas vode nemamo - dolazimo do jasnog zaključka da se Odluka o cijeni vode hitno poništi ili ćemo u suprotnom pozvati potrošače na građansku neposlušnost u vidu neplaćanja računa", navodi se u saopštenju budvanskih liberala.

Bonus video: