Dječije odmarališe na Veruši: Prva smjena stiže 23. juna

Tokom ljeta biće sedam smjena đaka, radiće do 11. avgusta
503 pregleda 1 komentar(a)
Veruša, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
Veruša, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
Ažurirano: 10.06.2016. 08:39h

Dječje odmaralište na Veruši ljetnju sezonu će početi 23. juna, kada se očekuje prva smjena đaka.

Prema riječima upravnika odmarališta Ivana Pelevića, cijena jednog dana na bazi punog pansiona iznosi 15 eura, dok cijena sedmodnevnog boravka, uz lično osiguranje i organizovani prevoz iz Podgorice, iznosi 110 eura.

Roditeljima se nudi mogućnost plaćanja u tri mjesečne rate.

„Kao i prethodnih godina, Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada će finansirati boravak 318 djece“, kazao je Pelević.

Učenici iz svih gradova Crne Gore mogu boraviti u odmaralištu na Veruši, koje je 45 kilometara udaljeno od Podgorice, a tokom boravka im je obezbijeđena i zdravstvena zaštita. Da bi djeca imala i zabavne trenutke u odmaralištu, postaraće se Klub dječjih instruktora koji će organizovati večernje zabavne programe.

„Smještajni kapacitet odmarališta je 120 kreveta, a isto raspolaže sa restoranom, TV salom, ambulantom, diskotekom, sportskim višenamjenskim poligonima, a u okolini su i prelijepe staze za šetnju, planinarenje i rekreaciju“, dodaje Pelević.

Tokom ljeta, će na Veruši biti organizovano sedam smjena đaka, što je bila praksa i prethodnih godina, i trajaće sve do 11. avgusta tekuće godine.

Iako je očekivano da će za ljetnju sezonu biti realizovani planirani projekti rekonstrukcije kuhinje, kao i renoviranje paviljona, za šta je ovogodišnjim budžetom namijenjen novac, Pelević je saopštio da se navedeno nije realizovalo iz tehničkih razloga, te da početak radova očekuje po okončanju ljetnje sezone.

Bonus video: