Critical Mass u subotu u Nikšiću

Okupljanje je planirano u subotu na Trgu Slobode, tačno u podne, odakle i počinje zajednička vožnja
0 komentar(a)
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 01.06.2016. 13:14h

U Nikšiću će u subotu biti održan prvi Critical Mass, kada će biciklistička kolona proći ulicama u užem centru grada i skrenuti pažnju na alternativne vidove gradskog prevoza.

Kako je saopšteno iz organizacije Biciklo.me, Nikšić će se u subotu stotinama gradova u kojima se ljudi jednom mjesečno zajedno voze biciklima s ciljem skretanja pažnje na alternativne vidove gradskog prevoza i na to da je, kako su rekli, biciklo skoro pa savršeno za kraća i rastojanja srednje dužine, nezavisno od godina koje okreću pedale.

„Biciklo.me, koje se već prekalilo u organizaciji Critical Mass vožnji u Podgorici, priskače u pomoć Kulturnom centru PUNKT i Omladinskom klubu Nikšić, koji su se poduhvatili organizacije prve Critical Mass vožnje u gradu pod Trebjesom“, kaže se u saopštenju.

Okupljanje je planirano u subotu na Trgu Slobode, tačno u podne, odakle i počinje zajednička vožnja.

Sa Trga će biciklistička kolona proći ulicama u užem centru grada, doći do kružnog toka i vratiti se na polaznu tačku.

Kako navode, u saradnji sa Željezničkim prevozom Crne Gore, za zainteresovane bicikliste iz Podgorice dogovoren je organizovan prevoz do Nikšića i nazad po promotivnoj cijeni.

„Ko želi da prisustvuje nikšićkoj vožnji može da se ukrca zajedno sa biciklom na voz za Nikšić u 9:30, a nakon Critical Mass vožnje, povratak u Podgoricu je obezbijeđen vozom koji polazi u 14:34. Cijena povratne karte je pet EUR“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: