Šegrt obećao više ljekara za sezonu

On je najavio da će u Tivtu tokom predstojeće turističke sezone, povećati broj timova ljekara kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama domicilnog stanovništva i turista
79 pregleda 1 komentar(a)
Budimir Šegrt u Domu zdravlja u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Budimir Šegrt u Domu zdravlja u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.05.2016. 14:14h

Ministar zdravlja dr Budimir Šegrt i direktor Fonda zdravstva Crne Gore Sead Čirgić sa saradnicima, posjetili su danas Tivat gdje su razgovarali sa novoimenovanom gradonačelnicom dr Snežanom Matijević i obišli tivatski Dom zdravlja.

Šegrt je posjetio kabinete za radiološku dijagnostiku sa rengen aparatom i mamografom i upoznao se sa stanjem opremljenosti te medicinske ustanove, nakon čega je razgovarao sa noviomenovanom v.d. direktoricom Doma zadravlja Tivat, Jovankom Vučetić.

„Kao što sam i očekivao i znao od ranije, pokazalo se da je Dom zdravlja Tivat kvalitetna i veoma dobro organizovana instutucija koja odlično radi svoj posao. Vidite i sami da ovdje nema redova i gužve jer se sve odvija dobro organizovano, pregledi se zakazuju, a pacijenti imaju vrlo ugodan ambijent i dobru uslugu ljekara i medicinskog osoblja.“- istakao je Šegrt dodajući da on kao ministar, voli da sistem posmatra „ne kroz naše naočare, već kroz vizuru građanina-pacijenta“.

Ministar zdravlja je istakao da ga je gradonačelnica Matijević koja je prethodnih 10 godina bila direktorica Doma zdravlja, upoznala i sa potrebom opremanja novoizgrađene ambulante u Radovićima.

„Opremanje ambulante je tipsko za cijelu Crnu Goru i to nisu velika sredstva. Za te potrebe sredstava ima, ali je pitanje preciznog riješavanja vlasničke strukture u obektu u kojem se nalazi prostor odtređen za ambulantu. Čim se to riješi, ambulanta će biti opremljena.”- kazao je Šegrt dodajući da se i u ovom slučaju, “treba organizovati na način da ljekar bude što bliži pacijentima.”

On je najavio da će u Tivtu tokom predstojeće turističke sezone, povećati broj timova ljekara kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama domicilnog stanovništva i turista.

Bonus video: