Izmjene DUP -a „Tološi 2”

U kratkom sadržaju nacrta DUP -a, navodi se da se planom uređuje površina nešto veća od 40 hektara
0 komentar(a)
Tološi, Foto: Arhiva Vijesti
Tološi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.05.2016. 16:56h

Nacrt Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Tološi 2 - dio“, kao i Izvještaj o strateškoj procjeni uticaja plana na životnu sredinu stavljen je na javnu raspravu koja će trajati do 7. juna tekuće godine.

U kratkom sadržaju nacrta DUP -a, navodi se da se planom uređuje površina nešto veća od 40 hektara.

Namjene predviđene za ovaj prostor su površine za stanovanje male i srednje gustine, površine za mješovite namjene, za sport i rekreaciju, školstvo i socijalnu zaštitu, za groblje, pejzažno uređenje, kao i za objekte elektroenergetske i saobraćajne infrastrukture.

„Zahvat Bloka 6 planom je opredijeljen za površinu sa sportskim i rekreativnim sadržajima. U zahvatu Bloka 8 planirana je izgradnja sadržaja namjene školstva i socijalne zaštite, što uključuje sportske sadržaje, parkinge i garaže, kao objekte infrastrukture“, navodi se u kratkom sadržaju DUP -a.

Centralna javna rasprava će se održati 1. juna u 10 časova u prostorijama Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine

„Na centranoj javnoj raspravi obezbijediće se prisustvo obrađivača plana, predstavnika Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i stručnih lica Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine“, istaknuto je u programu javne rasprave.

Bonus video: