Organizovana manifestacija „Iz vrtića kreće oro, svanula si majska zoro“

Radmila Backović, direktorica JPU „Dragan Kovačević“, kazala je da je Dan ustanove prilika da djeca pokažu da radost upravo kreće iz vrtića koji predstavljaju osnovnu obrazovnog sistema i posebnu vrijednost društva
301 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2016. 17:25h

JPU „Dragan Kovačević“ iz Nikšića, povodom Dana Ustanove i decenije nezavisnosti Crne Gore organizovala je manifestaciju pod nazivom „Iz vrtića kreće oro, svanula si majska zoro“. Uz bogat kulturno umjetnički program mališani su pokazali da vrijedno rade sa svojim vaspitačima i da im umijeća znanja i kreativnosti ne fali.

Radmila Backović, direktorica JPU „Dragan Kovačević“, kazala je da je Dan ustanove prilika da djeca pokažu da radost upravo kreće iz vrtića koji predstavljaju osnovnu obrazovnog sistema i posebnu vrijednost društva.

„Svako dijete danas je individua, mali veliki čovjek. Tako im i pristupamo“, kazala je Backović i dodala da su djeca inspiracija, ali i budućnost grada i države, koja će većsjutra biti u njihovim rukama.

„Mi ćemo se truditi da im obezbijedimo sigurno i udobno odrastanje uz svo znanje i umijeće koje mogu prihvatiti. Trudićemo se da im damo dobar osnov za budući život a oni će se sa radošćču sjećati dana provedenih u ovoj ustanovi“, kazala je Backović.

Ministar prosvjete Predrag Bošković kazao je da mu je drago što predškolsko obrazovanje zauzima ono mjesto koje mu je oduvijek s pravom pripadalo, dok je predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao da posebno mjesto zauzima priča o budućnosti najmlađih generacija, o njihovoj potrebi da žive u „uređenoj, lijepoj, ali prije svega zemlji sa jasnom perspektivom, kakva je Crna Gora“.

„Svakodnevno se trudimo da našim najmlađima stvorimo bolje uslove za život. Trudimo se da čuvajući svoj integritet Crnoj Gori obezbijedimo mjesto na karti ujedinjene Evrope, a vama mališanima stvorimo uslove za život poput onih koji imaju vaši vršnjaci u zemljama Evropske unije“, kazao je Grbović.

Doajen predškolskog vaspitanja Sofija Klikovac kazala je da su nikšićki vaspitači iz Nikšića dali ogroman doprinos unapređivanju predškolskog vaspitanja u Crnoj Gori sprovodeći mnoge međunarodne programe.

„Vaspitači su kao i vrtlari koji gledaju kako njihove biljke rastu, cvjetaju i ponose sa njima. Neka tako bude i ubuduće“, poručila je Klikovac.

Nikšićki Sportski centar bio je mali da primi sve one koji su došli da pogledaju šta su to nikšićki mališani pripremili za Dan ustanove. A imali su i šta da vide.

Galerija

Bonus video: