Omladina Socijaldemokrata: Dan mladosti , da ostane značajan datum istorije Crne Gore

"Sa istim žarom sa kojim su se generacije prije nas žrtvovale za ideal slobode i stvarale našu zemlju, tako i mi moramo nastaviti da gradimo Crnu Goru kao društvo jednakih šansi, zasnovano na znanju, inovativnosti i razvijenom preduzetničkom duhu"
5 komentar(a)
Omladina Socijaldemokrata, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Omladina Socijaldemokrata, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 25.05.2016. 09:58h

Omladina Socijaldemokrata Crne Gore smatra da 25. maj - Dan mladosti, treba da ostane značajan datum istorije Crne Gore, prema kojem treba njegovati poseban odnos.

"Iako više ne slavimo 25. maj, on mora ostati simbol otpora fašizmu ali i podsjetnik na potrebu da se borimo sa svim izazovima 21. vijeka, koji direktno i globalno utiču na našu budućnost, kao i potrebu da istinski težimo vrijednostima pravde, solidarnosti, demokratije i idealu građanske države. Evidentan porast ekstremne desnice, kako u regionu, tako i u Evropi, nas opominje da se moramo boriti modernim metodama, ali u duhu sloge i zajedništva koje upravo simbolizuje nekadašnji Dan mladosti. Sa istim žarom sa kojim su se generacije prije nas žrtvovale za ideal slobode i stvarale našu zemlju, tako i mi moramo nastaviti da gradimo Crnu Goru kao društvo jednakih šansi, zasnovano na znanju, inovativnosti i razvijenom preduzetničkom duhu", navodi se u sopštenju SD.

Dodaju da jedino ekonomski snažna država, sa omladinom koja je spremna da preuzme odgovornost za sopstvenu sudbinu i razvoj društva, može biti ravnomjerno razvijena, država socijalne pravde i poštovanja različitosti.

"To je cilj kome će se Sociajldemokrate, uz punu uključenost mladih ljudi kao najvrjednijeg potencijala jednog društva, u potpunosti posvetiti zarad boljeg života i većih mogućnosti svih narednih generacija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: