Žene se pitaju "Ko je ona?"

"Ovaj događaj ne doprinosi boljoj situaciji žena u našem društvu već elite. Pitanje je zašto država podržava elitizam a ne aktivizam", kazala Raičević
51 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2016. 11:15h

Dvadesetak predstavnica ženskih NVO-a protestovale su danas ispred nove zgrade gradskog parlamenta povodom održavanja regionalne Konvencije žena Zapadnog Balkana " Ona je ta".

Žene su držale transparente na kojima je pisalo sa jedne strane "Ko je ona?" dok su sa druge strane bili odgovori, između ostalih "Ja sam radnica", "Ja sam diskriminisana", "Ja sam ignorisana", "Ja sam nezavisna", "Ja sam aktivistkinja" i ostalo.

One su takođe učesnicima konvencije dijelili papire sa odštampanim saopštenjem ženskih NVO kojim protestuju protiv konvencije, koje su "Vijesti" objavile juče.

Predstavnica NVO "Centar za ženska prava", Maja Raičević kazala je "Vijestima" da je protest principijalne prirode jer se mora ukazati na vezu sa projektom Instituta za javnu politiku koji je ranije odbila Evropska komisija.

"Ovaj događaj ne doprinosi boljoj situaciji žena u našem društvu već elite. Pitanje je zašto država podržava elitizam a ne aktivizam", kazala Raičević.

Nema Vlade i Montenegro airlines-a među sponzorima

Nakon pisanja "Vijesti", organizatorke konvencije su sa svog sajta uklonile logo Vlade Crne Gore i Montenegro airlines-a kao podražavaoce i sponzore.

Galerija

Bonus video: