U petak promotivna vožnja ulicama Podgorice pod sloganom "Biciklom na rabotu"

"Želimo da podstaknemo ne samo pojedince i pojedinke, već i organizacije, institucije i preduzeća da stimulišu zaposlene na korišćenje bicikla kao efikasnijeg, jeftinijeg i ekološki primjerenijeg prevoznog sredstva. Kampanje koje promovišu korišćenje bicikla za odlazak na posao pokazale su se kao veoma efikasne u regionu i šire"
2 komentar(a)
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 24.05.2016. 11:36h

NVO Green Home i Biciklo.me 27. maja sa početkom u 18 časova organizuju promotivnu Critical Mass vožnju pod sloganom "Biciklom na rabotu".

Kako je saopšteno iz Biciklo.me vožnja kreće sa Trga nezavisnosti.

"Pedalaćemo jedan široki krug oko brda Ljubović. Za učesnike vožnje spremili smo i par iznenađenja", navodi se u saopštenju.

Cilj akcije je, kako se dodaje, popularizacija bicikla kao prevoznog sredstava u svakodnevnom životu, prilikom odlaska na posao, poslovne i druge sastanke, u kafić...

"Želimo da podstaknemo ne samo pojedince i pojedinke, već i organizacije, institucije i preduzeća da stimulišu zaposlene na korišćenje bicikla kao efikasnijeg, jeftinijeg i ekološki primjerenijeg prevoznog sredstva. Kampanje koje promovišu korišćenje bicikla za odlazak na posao pokazale su se kao veoma efikasne u regionu i šire. Zato i mi vas pozivamo na ovu promotivnu vožnju kako bismo zajedno skrenuli pažnju što većem broju ljudi u Crnoj Gori na problematičnu emisiju CO2 u atmosferu i podstakli ih da odgovorno razmišljaju o svom životnom okruženju", saopšteno je iz Biciklo.me.

Promotivna biciklistička vožnja je jedna od aktivnosti na projektu "To je i moja odgovornost" koji ima za cilj edukaciju građana i saobraćajnih preduzeća koja se bave transportom putnika i roba u Crnoj Gori, o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i mjerama koje se mogu preduzeti u cilju smanjenja emisija gasova staklene bašte.

Bonus video: