Herceg Novi: Povodom Dana nezavisnosti planiran zanimljiv program

Za sjutra je planiran program "Maslina za vječnost" u parku kod "Pošte" od 10 sati, a potom marš Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenovići do Trga Nikole Đurkovića
3 komentar(a)
Herceg  Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.05.2016. 14:32h

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, decenije obnove nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore u hercegnovskoj opštini planiran je zanimljiv program.

Za sjutra je planiran program "Maslina za vječnost" u parku kod "Pošte" od 10 sati, a potom marš Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenovići do Trga Nikole Đurkovića. Sa Trga će u 11 sati startovati Trka nezavisnosti, a naveče ispred terase hotela „Rudnik“ u 20 sati počinje program "Grad Pjeva" u okviru koga će nastupiti klapa Stari kapetan, a na Škveru Boka bend.

U Sutorini je u četvrtak veče priređen program "Luča", u okviru kojeg je puštena u rad javna rasvjeta u tom mjestu. U prisustvu predstavnika Opštine Herceg Novi, mještana i gostiju na ovaj način je obilježen završetak projekta koji je rezultat uspješne saradnje i dobre komunikacije mještana i lokalne uprave.

Na trasi dugoj 2,2 kilometra, od salona automobila "Citroen" do ispod Bijelih Kuka, postavljeno je 60 stubova javne rasvjete, čime je osvijetljeno naselje u kojem se nalazi 59 kuća i vikend kuća. Mještani su sakupili 8.900 eura i tako obezbijedili 47 stubova i kabl za cijelu trasu rasvjete. Lokalna uprava je kupila još 13 stubova i obezbijedila 60 led sijalica, što je investicija od ukupno 18.700 eura. Instaliranje rasvjete obavili su radnici preduzeća "Komunalno-stambeno".

Predsjednik Mjesne zajednice Sutorina, Savo Radanović, zadovoljan je realizacijom ovog projekta i aktivizmom koji su pokazali mještani. Kako je istakao, Sutorina je "jedina mjesna zajednica kroz koju se drumskim saobraćajem iz Evropske unije ulazi u naš grad i državu"( u blizini je granični prelaz Debeli brijeg) i nastaviće da se trude i rade na uređenju svog mjesta.

Najavljeno je i puštanje u rad nove rasvjete i u dijelu naselja Lučice, gdje je do sada nije bilo. Takođe, ubrzo će biti riješen problem mještana u naselju Gornji Šćepovići, koje već više od dvije godine nema vodu.

Bonus video: