Uplaćena martovska primanja

Oni su ranije postavili rok direktoru ŽPCG Milojici Zindoviću da im isplati plate ili će zahtijevati od Vlade da im riješi problem
1 komentar(a)
Voz, željeznica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Voz, željeznica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2016. 08:43h

Radnici Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) primili su u srijedu veče martovsku platu, dan prije isteka roka koji su postavili menadžmentu.

Oni su ranije postavili rok direktoru ŽPCG Milojici Zindoviću da im isplati plate ili će zahtijevati od Vlade da im riješi problem.

Jedinstveni sindikat ŽPCG je tada saopštio da je direktor obećao da će lično predvoditi ovakvu inicijativu radnika, šta je Zindović demantovao.

Zindović je ranije “Vijestima” kazao da redovne mjesečne plate kasne od decembarske plate, odnosno od uvođenja obaveznih isplata bruto zarada.

On je istakao da zarade kasne, u odnosu na prethodnu praksu, zbog obaveze isplata bruto plata za što je neophodno obezbijediti znatno veći iznos sredstva nego za neto plate, koje su isplaćivane u prethodnom periodu.

Radnici ŽPCG tvrde da su novogodišnje i božićne praznike dočekali praznih trpeza i da više ne mogu da istrpe kašnjenje plata, jer su na ivici egzistencije.

Bonus video: