Istraživanje: Kad napuste dom, mladi su nesigurni

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks pozvao je građane Crne Gore da zamisle kako bi izgledao njihov prelazak u svijet odraslih bez podrške porodice
0 komentar(a)
Bendžamin Perks, Foto: Vijesti
Bendžamin Perks, Foto: Vijesti
Ažurirano: 14.05.2016. 08:33h

Mladi ljudi u Crnoj Gori nakon izlaska iz doma ili hraniteljske porodice, kada država prestaje da se brine o njima, često se osjećaju nesigurno i usamljeno.

To je navedeno u istraživanju “Napuštanje institucionalne zaštite, analiza politika, institucionalnog okvira i praksi” koje je sprovedeno u saradnji sa nevladinom organizacijom Juventas, a juče predstavljeno u “Ramadi”.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks pozvao je građane Crne Gore da zamisle kako bi izgledao njihov prelazak u svijet odraslih bez podrške porodice.

„Studija pokazuje da se mladi nakon izlaska iz doma ili hraniteljske porodice često osjećaju nesigurno i usamljeno i da im nedostaju osnovne stvari i podrška koju svi mi ostali uzimamo zdravo za gotovo.

Sa minimalnim investicijama možemo promijeniti ovu situaciju“, kazao je Perks.

Direktor direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Goran Kuševija, naglasio je da su, radeći sa djecom i mladim osobama, zaključili da je neophodno raditi na razvoju i praktičnim životnim vještinama.

Bonus video: