Jakšić: Imovina Grada vrijedi 340 miliona eura

Članovi odbora iz redova vlasti su Predlog završnog računa budžeta predložili Skupštini na usvajanje. Sjednici nijesu prisustvovali predstavnici DF-a Vojin Vuletić, Nikola Bajčetić i Čel Ismailisufi i Demokrata Zdenka Popović
128 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Jakšić, Foto: Vesko Belojević
Miomir Jakšić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.05.2016. 10:00h

Ukupna imovina Glavnog grada , koja uključuje građevinske objekte, zemljište i opremu, procijenjena je na 340 miliona eura.

Sekretar za finansije Glavnog grada Miomir Jakšić je na sjednici Odbora za finansije, privredu i razvoj kazao da su možda jedina lokalna samouprava u državi koja je uradila popis imovine. Popis je, kako je kazao, urađen bez infrastrukture ulica.

Tokom rasprave o predlogu završnog računa budžeta Glavnog grada za 2015. godinu, Jakšić je istakao da je održana fiskalna stabilnost budžeta, povećana naplata svih vrsta prihoda, da su realizovane sve programske aktivnosti koje su bile zacrtane u programima, da su racionalizovani svi vidovi potrošnje i izmirene sve obaveze.

“Ostvareni su primici od 49,7 miliona, a sopstveni prihodi su ostvareni na 39 miliona...Kapitalni budžet ostvaren je sa 78 odsto, što je izuzetno dobro”, kazao je Jakšić.

Članovi odbora iz redova vlasti su Predlog završnog računa budžeta predložili Skupštini na usvajanje. Sjednici nijesu prisustvovali predstavnici DF-a Vojin Vuletić, Nikola Bajčetić i Čel Ismailisufi i Demokrata Zdenka Popović.

Članovi odbora su predložili Skupštini da usvoji i predloge odluka o davanju saglasnosti na Odluku o cijenama zakupa na objektu Tržni centar „Konik“, zaradama lokalnih funkcionera i lica koje imenuje Skupština Glavnog grada i o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Glavnom gradu.

Nova odluka da plate ne bi kasnile

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Mišela Manojlović je kazala da se odluke o zaradama lokalnih funkcionera i lica koje imenuje Skupština Glavnog grada i o zaradama lokalnih službenika i namještenika, moraju uskladiti sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

Dokumenta se moraju uskladiti sa ovim zakonom u roku od 60 dana od dana njegovog stupanja na snagu. Nenad Vujošević (DPS) je kazao da to treba riješiti na 'najbezbolniji' način kako zbog toga ne bi kasnile majske zarade zaposlenima u Glavnom gradu, iako ima sredstava za isplatu.

"Malo je vremena a mi moramo to rješavati. Radnici ne mogu da čekaju, nijesu nikad ni čekali platu...To je dobra praksa u Glavnom gradu...", kazao je Vujošević.

Bonus video: