U Tivtu boravi 1.300 turista

U hotelima odmara 470 turista dok 830 posjetilaca koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.05.2016. 07:46h

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 1.300 zvanično prijavljenih turista, 69 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Tivta.

Od ukupnog broja gostiju njih 1.150 su stranci, a 150 turisti iz Crne Gore.

U hotelima odmara 470 turista dok 830 posjetilaca koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Inače, Turistička organizacija Tivat objavila je i kalendar brojnih dešavanja kojima će tokom predstojeće ljetnje sezone zabavljati posjetioce tog grada.

Razne fešte počinju već 20. maja manifestacijom "Veče u crvenom" koja će se održati na gradskoj rivi i terasama ugostiteljskih objekata na Pinima, a trajaće do 20. avgusta kada se završavaju "Danima meda" na Trgu magnolija u centru grada.

Na programu su brojne već dokazane i od turista rado prihvaćene manifestacije poput "Bokeške masline","Jadranske igre", "Žućenica Fest", "Ljeta dobrog ukusa", sajmovi vina, suvenira i tradicionalnih proizvoda, Lastovske i Fešte od rogača, te brojni koncerti.

Tako će ovog ljeta u Tivtu pored ostalih, nastupiti Josipa Lisac, Neno Belan, "Zoster", "Partibrejkersi", "Mostar Sevdah Reunion", a svoje premijerno izdanje od 28. do 30. jula imaće i novi međunarodni Festival uličnih performera.

Bonus video: