Ulcinjanin znao kad bageri dolaze da ruše: Redža kamionima odbranio zgradu

“Sa pojedinih vozila bile su uklonjenje registarske oznake, pa se nije moglo utvrditi u čijem su vlasništvu”, piše u odgovoru Inspekcije na pitanje zašto su se inspektori vratili neobavljena posla
260 pregleda 22 komentar(a)
Zgrada Ulcinj, Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Zgrada Ulcinj, Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.05.2016. 07:32h

Ulcinjanin Mujo Redža parkirao je 14 teretnjaka i putničkih vozila oko zgrade koja je 28. aprila trebalo da bude srušena i tako onemogućio inspektore da poruše tu nelegalno sagrađenu četvorospratnicu. To je “Vijestima” potvrđeno u Inspekciji zaštite prostora.

Objekat koji inspektori tog dana nijesu mogli srušiti formalno se vodi na Martina Jakaja, a Redža je stvarni investitor.

Prema saznanjima “Vijesti” Redža je imao informaciju kada će inspektori doći da ruše zgradu, pa je noć ranije postavio barikade oko objekta, a u stanove uselio nekoliko porodica doseljenih sa sjevera.

Reporteri “Vijesti” juče su se uvjerili da se na zgradi još izvode radovi - sa prednje strane bila je postavljena skela, a nekoliko radnika izvodilo je spoljašnje radove na trećem i četvrtom spratu.

Inspektori krajem aprila nijesu mogli da utvrde ko je napravio barikadu koju njihova mehanizacija nije mogla da probije.

“Sa pojedinih vozila bile su uklonjenje registarske oznake, pa se nije moglo utvrditi u čijem su vlasništvu”, piše u odgovoru Inspekcije na pitanje zašto su se inspektori vratili neobavljena posla.

Oni su pojasnili da je osim parkiranih vozila, inspektorima dodatnu poteškoću predstavljalo i to što je nekoliko stanova bilo useljeno.

“Izvršenje rješenja ometala su i prisutna lica sa djecom, koja su se nalazila u objektu. Po prijavi Inspekcije o ometanju službenog lica u vršenju službene radnje, službenici Uprave policije su identifikovali prisutne punoljetne osobe protiv kojih će biti pokrenuti postupci pred nadležnim prekršajnim organom”, kazali su iz Inspekcije.

Istakli su da će ipak utvrditi ko su ljudi koji su ih ometali, ali i ko su vlasnici vozila koja su parkirana kao štit oko Redžine zgrade, kako bi protiv njih podnijeli prijave.

U odgovorima piše i da je o opstrukciji obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo.

“Vijesti” saznaju da će inspektori uskoro još jednom posjetiti Redžu u Pinješu, i pokušati da sruše nelegalno sagrađenu zgradu.

Zgrada je već rušena u oktobru prošle godine, kada su porušena dva sprata šestospratnice i kada je postupak obustavljen zbog targične pogibije Miroslava Glušice (37) iz Nikšića, radnika angažovanog na rušenju.

Tada je još jedan radnik zadobio povrede, a postupak povodom toga je pred Osnovnim sudom u Ulcinju.

Redža je nepravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog gradnje objekta u Pinješu bez građevinske dozvole i skidanja i povrede službenog pečata.

Nakon što 28. aprila bageri nijesu porušili njegovu četvorospratnicu, Redža je “Vijestima” rekao da neko vodi hajku protiv njega.

“Objekat je građen prije dvije godine i trenutno se izvode finalni radovi. Čekamo usvajanje plana za taj dio grada, a 17 stanova već je prodato, od čega su tri useljena”, kazao je on “Vijestima”. Tvrdio je da inspekcija i dalje ruši selektivno.

“Na sto metara od tog objekta trenutno se grade još tri ili četiri druga i nikome ništa. Nekom je izgleda samo važno da udari tamo gdje Mujo Redža gradi”, kazao je. Rekao je da je posljednjih 15 godina inspekcija na njegovim objektima intervenisala 17 puta.

Bonus video: