Pripadnici kolašinske Službe zaštite intervenisali na Bjelasici: Spasili dvojicu kineskih državljana

Iz Službe zaštite su apelovali da se svaki "savjet“ navigacije provjerava preko brojeva Odjeljenja bezbjednosti (OB) i te službe
3639 pregleda 1 komentar(a)
Akcija spašavanja, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Akcija spašavanja, Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Ažurirano: 26.12.2018. 07:04h

Kolašinski vatrogasci sinoć poslije 21 sat, pritekli su u pomoć dvojici kineskih državljana, čije se vozilo „zaglavilo“ u sniježnim nametima na Bjelasici. Prema riječima komandira Službe zaštite Željka Darmanovića, oko 20 sati, dobili su informaciju da dvojica Kineza, preko OKC , traže pomoć, jer im je auto ostao „zarobljen“ u sniježnim nametima.

„Kako su ispričali, Kinezi „audijem“ su krenuli preko Bjelasice ka Beranama. Navigacija ih je pogrešnim pravcem "dovela“ do Raskrnice, iznad novog Ski centra Kolašin 1600. Kada se njihov automobil, "zaglavio“ u snijegu i kada nije mogao ni naprijed ni nazad, tražili su pomoć", rekao je Darmanović.

Prema njegovim riječima, visina snijega na tom dijelu planine je oko 70 cm, vidljivost je jako slaba, a vozilo u kojem su bili Kinezi je i skliznulo s puta.

Vatrogascima su u akciji spasavanja, kako kaže Darmanović, pomogli Miki Bulatović i Dragan Andjelić i Ilinčić, koji su se zatekli na Vranjaku.

Iz Službe zaštite su apelovali da se svaki "savjet“ navigacije provjerava preko brojeva Odjeljenja bezbjednosti (OB) i te službe.

Bonus video: