Opraštanje uslov da bi se pobijedilo svako zlo

"Želim da u tom duhu pravoslavni vjernici ovaj praznik proslave s najbližima i da, kao i do sada, utiču na izgradnju dobrih međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u našem društvu"
3 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Suad Numanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.04.2016. 07:51h

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović čestitao je pravoslavnim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima/ama, najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

"Ovaj praznik označava suštinu hrišanske vjere i pokazuje da su žrtvovanje za ljude i međusobno opraštanje uslovi da bi se pobijedilo svako zlo. To je, prema hrišćanskom vjerovanju, način da u čovjeku trijumfuje dobro. Zato su poruke i suština Vaskrsa univerzalne. Želim da u tom duhu pravoslavni vjernici ovaj praznik proslave s najbližima i da, kao i do sada, utiču na izgradnju dobrih međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u našem društvu. U tome je pravoslavna zajednica dala ogroman doprinos. Ukazujući na taj primjer želim da proslava Hristovog vaskrsnuća protekne u duhu porodične, prijateljske i komšijske harmonije", navodi se u čestitki Numanovića.

Bonus video: