Milić: Simbolika vaskresenja Hristovog vraća nam vjeru u bolju budućnost

0 komentar(a)
vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
vaskrs, jaja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.04.2016. 11:56h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić, u svoje lično ime, kao i u ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, čestitao je nastupajuće Vaskršnje praznike Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, preosvećenima, episkopu budimljansko-nikšićkom, Joanikiju, i svim pravoslavnim vjernicima.

''Vječna simbolika vaskresenja Hristovog vraća nam vjeru u bolju budućnost i afirmiše temeljne ljudske vrijednosti. Ovaj praznik simbolizuje pobjedu života nad smrti i podsjeća na važnost njegovanja međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja. Vaskršnje slavlje neka bude prožeto istinskim ljudskim i hrišćanskim vrijednostima – zalaganjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumijevanje i slogu neophodne za srećnu budućnost svih građana Crne Gore.Želim da predstojeće praznične dane provedemo slaveći život, mir, zdravlje i vjeru u dobro, uz radosni vaskršnji pozdrav i vječne istine, nade i ljubavi - Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese'', piše u čestitki predsjednika SNP CG Srđana Milića.

Pajović: Neka Vaskrs bude dodatni podsticaj za nastavak odnosa tolerancije i dijaloga

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima.

"U ime Pozitivne i svoje lično želim da veliki hrišćanski praznik provedete u miru i zdravlju sa porodicama, prijateljima i komšijama. Neka Vaskrs bude dodatni podsticaj za nastavak odnosa tolerancije, dijaloga i međusobnog razumevanja, koji su temelj svakog multikulturalnog i građanskog društva, kao i poziv na odgovornost i obavezu svih u stvaranju zajednice koja njeguje i poštuje različitosti", rekao je Pajović.

Popović: Želim vam da predstojeće blagdane provedete u miru, radosti i sreći

Lider Liberalne partije Andrija Popović čestitiao je svim građanima Vaskrs. On je poželio građanima da praznike provedu u radosti i sreći sa najbližima.

"Svim građanima i građankama koji danas slave Vaskrs prema julijanskom kalendaru, Mitropolitu Mihailu i svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve kao i svještenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u svoje lično i u ime Liberalne partije, srdačno čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik. Želim vam da predstojeće blagdane provedete u miru, radosti i sreći sa porodicama i sa najdražima, podsjećajući se suštinskih vrijednosti koje nose poruke vaskršnjih praznika", kazao je Popović.

Bonus video: