Vujanović apelovao na MUP da nastavi da pomaže bolesnim i povrijeđenim osobama

"Ovakva odluka MUP-a, iako je očigledno saglasna sa navedenim propisima, u odsustvu odgovarajućih komercijalnih službi, nosi realan rizik ugrožavanja zdravlja i života građana Crne Gore i onih koji borave u njoj. Svaka država dužna je da nađe način da taj rizik isključi"
75 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2016. 15:35h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović apelovao je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da nastavi da pomaže bolesnim i povrijeđenim osobama.

MUP je ranije danas saopštio da njihovi helikopteri, prema važećim propisima i evropskom zakonodavstvu koje Crna Gora primjenjuje, ne mogu obavljati letove za hitnu medicinsku pomoć (HEMS letove), jer te usluge mogu da vrše samo fizička i pravna lica, a ne i državni organi.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, uputio javni apel MUP-u da pronađe način da nastavi aktivnost medicinske pomoći bolesnim i povrijeđenim osobama.

"Ovakva odluka MUP-a, iako je očigledno saglasna sa navedenim propisima, u odsustvu odgovarajućih komercijalnih službi, nosi realan rizik ugrožavanja zdravlja i života građana Crne Gore i onih koji borave u njoj. Svaka država dužna je da nađe način da taj rizik isključi", poručio je Vujanović.

Bonus video: