U toku su prijave za seminar "Civilno društvo za početnike"

Cilj seminara je, kako je saopšteno iz CRNVO, približavanje koncepta civilnog društva mladim ljudima u Crnoj Gori
0 komentar(a)
civilno društvo za početnike, Foto: CRNVO
civilno društvo za početnike, Foto: CRNVO
Ažurirano: 27.04.2016. 13:02h

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO poziva mlade od 18 di 29 godina, zainteresovane za temu civilnog društva i građanskog aktivizma da se do 6. maja prijave za učešće na seminaru "Civilno društvo za početnike".

Cilj seminara je, kako je saopšteno iz CRNVO, približavanje koncepta civilnog društva mladim ljudima u Crnoj Gori.

"Sve veće i intenzivnije učešće trećeg sektora u procesu donošenja odluka u našem, ali i u društvima drugih zemalja, podstiče akademske i političke krugove na bavljenje konceptom civilnog društva. Polaznici seminara će imati priliku da se upoznaju sa različitim teorijskim pristupima pojmu civilnog društva, njegovom značaju, ali i ograničenjima, sa istorijskim kontekstom razvoja civilnog društva u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Program seminara je kreiran tako da polaznicima pruži teorijsku osnovu, ali i praktičan pristup temi civilnog društva koji podrazumijeva maksimalan nivo učešća svih polaznika. Predavanja i rad u grupama će mladim ljudima, akademcima i budućim liderima društva, zainteresovanim za oblast društvenih nauka pružiti znanja i iskustva koja će im pomoći u daljem akademskom i profesionalnom razvoju, ali će ih i podstaći na veći stepen građanskog aktivizma, navode iz CRNVO.

Predavači na seminaru biće predstavnici crnogorskog civilnog društva sa višegodišnjim iskustvom u polju demokratije, ljudskih prava, biznisa, evropskih integracija, javnih politika i građanske participacije.

Seminar će biti održan u Budvi 17,18. i 19. maja.

CRNVO odabranim učesnicima pokriva troškove puta i smještaja. Prilikom selekcije, vodiće se računa o regionalnoj i rodnoj zastupljenosti. Zbog ograničenih organizacionih mogućnosti (15 učesnika), bitan kriterijum prilikom selekcije biće motivacija polaznika.

Više informacija o seminaru dostupno je na stranici organizacije.

Bonus video: