DONACIJA OPŠTINE I TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Kompjuterska oprema, školski pribor, sadnice i paketići za školu na Podima

Direktor Osnovne škole „Milan Vuković“ Željko Bojović zahvalio se na donaciji koja je, kako kaže, školi bila prijeko potrebna
294 pregleda 0 komentar(a)
Danas u dvorištu škole, Foto: Opština Herceg Novi
Danas u dvorištu škole, Foto: Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi i Turistička organizacija danas su učenicima područnog odjeljenja Osnovne škole „Milan Vuković“ na Podima donirali novu kompjutersku opremu, pribor za kreativni rad, sadnice za dvorište i novogodišnje paketiće. Donacija je realizovana u saradnji sa Mjesnom zajednicom Podi i matičnom školom „Milan Vuković“, saopšteno je iz lokalne uprave.

Đaci su, uz pomoć učitelja Stevice Barjaktarevića i Ive Verigo, zasadili nove sadnice u dvorištu škole – mimozu, limun, narandžu i kalistemon.

„Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost“, kazao je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević Istakao je da lokalna uprava ima dobru saradnju sa svim školama u novskoj opštini, koja se ogleda u različitim vidovima podrške opremanju i radu obrazovnih ustanova.

Konjević je podsjetio da škola na Podima, prema nekim od prvih pisanih tragova, djeluje od 1847. godine i zahvalio se učiteljima koji čuvaju ovu tradiciju.

Direktor Turističke organizacije Pavle Obradović kazao je da je čast i zadovoljstvo učestvovati u unapređivanju uslova za obrazovanje djece, te da će se i ubuduće odazivati ovakvim inicijativama.

Direktor Osnovne škole „Milan Vuković“ Željko Bojović zahvalio se na donaciji koja je, kako kaže, školi bila prijeko potrebna i poručio da je ovo izvanredan način za ostvarivanje saradnje.

Učiteljica Iva Verigo kazala je da je ova donacija veoma značajna za bolji i kvalitetniji rad, a predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović zadovoljan je što je donacija stigla u školu u kojoj su on i mnogi sugrađani naučili prva slova.