Svjetska i olimpijska pobjednica u Baru brusi formu za Olimpijske igre

Plavokosa Ruskinja na trim stazi Sportsko-rekreativnog centra na Madžarici već danima u ranim jutranjim satima istrčava desetine krugova
0 komentar(a)
Guljinara Samitova-Galkina, Foto: Radomir Petrić
Guljinara Samitova-Galkina, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.04.2016. 06:47h

Svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica, ruska atletičarka Guljinara Samitova-Galkina u Baru se priprema za Olimpijadu u Rio de Žaneiru.

Plavokosa Ruskinja na trim stazi Sportsko-rekreativnog centra na Madžarici već danima u ranim jutranjim satima istrčava desetine krugova.

U bogatoj riznici medalja, zbog koje je i nosilac zvanja Zaslužni majstor sporta Ruske Federacije i ordena koji joj je uručio predsjednik Vladimir Putin, nalaze se zlatne medalje sa Olimpijade u Pekingu 2008. i Svjetskog prvenstva u Štutgartu u disciplini 3.000 metara sa preponma.

Ona je već devet godina vlasnica svjetskog rekorda u toj disciplini.

“Spremam se da ispunim normu za odlazak u Rio, a sa trenerom Genadijem Suvorovim, opredijelila sam se da dođem u Bar, jer smo na Internetu pronašli odlične parametre za trening, pored stadiona tu je i trim-staza u šumicama. Imamo odlične uslove za rad, klima je sjajna, nije vrelo, stadion je pored mora. Sam Bar je veoma lijepo mjesto, ljudi su veoma ljubazni, mnogo njih se bavi sportom i voli sport. Na Olimpijadi ne mogu da obećavam medalje, ali, daću svoj maksimum”, rekla je juče za “Vijesti” Guljinara.

Ona je zvanično major policije u gradu Naberčeniju, u kojem je i rođena 1978.

Suvorov je kazao da će zbog neugodne povrede pete Guljinara naknadno odlučiti da li će u Brazilu trčati “svoju” disciplinu 3.000 metara stiplčez, ili će je zbog skokova izbjeći i trčati 5.000 metara.

Bonus video: