Budva: Indonezija domaćin sajma turizma

Po tradiciji, posjetioci će u okviru izlagačkih štandova i zvaničnog programa Sajma hrane biti u prilici da degustiraju prehrambene proizvode, saznaju korisne informacije na temu zdrave prehrane, uz priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u saradnji sa izlagačima
79 pregleda 0 komentar(a)
sajam turizma, Foto: Vuk Lajović
sajam turizma, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.04.2016. 13:15h

Sajmom hrane, 42. po redu i 25. Međunarodnim sajmom turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES, sjutra se nastavlja sajamska sezona u budvanskom Jadranskom sajmu.

“Sajam hrane, manifestacija pod znakom globalne sajamske asocijacije UFI već decenijama predstavlja međunarodnu poslovnu platformu, koja pruža domaćim i inostranim kompanijama mogućnost da internacionalizuju svoje poslovanje, ostvaruju prekograničnu saradnju po raznim osnovima, upoznaju širok krug profesionalaca iz oblasti prehrambene industrije, ali i direktno prezentuju proizvode i usluge potrošačima u konkurentskim uslovima. Ove godine na Sajmu nastupa 101 izlagač, od čega je 56 direktnih, a dolaze iz šest zemalja. Više od trećine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom tržištu predstavljaju prvi put. U društvu su renomiranih domaćih kompanija, sa tradicionalno snažnim prisustvom industrije mesa i mesnih prerađevina, mediteranske prehrane i organske hrane.”, najavio je izvršni director Jadranskog sajma Rajko Bujković.

Prema njegovim riječima novo, 25. izdanje METUBES-a okupiće u Budvi 65 izlagača iz ukupno devet zemalja.

“Zemlja partner ovogodišnjeg izdanja je Indonezija. Indonezija na Sajmu turizma predstavlja izuzetno bogatstvo kulturnih i turističkih potencijala, sa namjerom da intenzivira saradnju sa Crnom Gorom u turizmu, ali i ostalim privrednim granama od interesa. Prisustvo Indonezije kao Zemlje partnera je još jedna potvrda značaja sajamske platforme u afirmaciji međunarodne poslovne saradnje i prijateljskih odnosa na svim nivoima. Predstavnici Zemlje partnera najavili su bogat trodnevni prateći program na štandu, u okviru kojeg će prezentovati ponudu turističkih agencija, kulinarsku tradiciju, tradicionalne plesove ove egzotične destinacije i organizovati nagradnu igru”, najavio je Bujković.

Po tradiciji, posjetioci će u okviru izlagačkih štandova i zvaničnog programa Sajma hrane biti u prilici da degustiraju prehrambene proizvode, saznaju korisne informacije na temu zdrave prehrane, uz priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u saradnji sa izlagačima.

Svečano otvaranje je u četvrtak u 11 sati na Jadranskom sajmu.

Bonus video: