Specijalna nagrada za inovaciju za učenike Građevinske škole iz Podgorice

"Na ovaj način djeca mogu da se upoznaju sa praksom, materijalima, reciklažom, te kako da od starog dizajna dobiju nešto novo. Osim toga, angažman u klubu će ih možda usmjeriti i ka nekim novim fakultetskim zvanjima o kojima nisu razmišljali, ili ih podstaći da razmišljaju o svom biznisu i proizvodnji, odnosnu dizajnu"
159 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 17:04h

Preduzetnički klub Srednje građevinsko-geodetske škole "Inž. Marko Radević" iz Podgorice "g_design" dobio je specijalnu nagradu za inovaciju na Međunarodnom sajmu u Povdivu.

Članovi kluba, njih desetak, uz pomoć mentora, od oktobra prošle godine, kada su se okupili, izrađuju lampe.

Za svoje proizvode, oni dio materijala kupuju, ali koriste i reciklirane materijale.

"Dio materijala smo kupili, drvene letvice i hamere, ali ima djelova koje smo nalazili, poput ostataka od maketa, raznih rešetki, mišolovki", kazala je "Vijestima" mentorka Ružica Draganić.

Za dizajn lampi su zaduženi učenici.

"Mentori su tu samo da ih upute u to kako da realizuju svoje ideje i da donekle pomognu pri realizaciji", kaže Draganić.

Ona smatra da rad u preduzetničkom klubu đacima može da bude od velike pomoći.

"Na ovaj način djeca mogu da se upoznaju sa praksom, materijalima, reciklažom, te kako da od starog dizajna dobiju nešto novo. Osim toga, angažman u klubu će ih možda usmjeriti i ka nekim novim fakultetskim zvanjima o kojima nisu razmišljali, ili ih podstaći da razmišljaju o svom biznisu i proizvodnji, odnosnu dizajnu", dodala je Draganić.

Na Sajmu u Bugarskoj, koji je završen danas, učestvovalo je preko sličnih preduzetničkih 100 klubova.

Osim Ružice Draganić, sa djecom u Klubu radi i mentorka Nataša Mirotić.

Galerija

Bonus video: