Vukadinović: Čelnici Skauta Evrope zatečeni što u Crnoj Gori ne postoji zakon o mladima

"Trening za lidere organizacija, izviđačke škole za članstvo i jačanje imidža skauta u našoj zemlji, prvi su koraci u akcionom dvogodišnjem planu SICG koji će biti podržan od strane Evropske skautske kancelarije, kazao je načelnik SICG Peko Vukadinović
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2016. 14:09h

Predsjednik Evropskog skautskog komiteta Andrea Demarmels i predstavnik Evropske skautske kancelarije Jordan Barjaktarov boravili su u dvodnevnoj radnoj posjeti Savezu izviđača Crne Gore (SICG).

Načelnik SICG Peko Vukadinović ocijenio je za “Vijesti” da je ova posjeta bila od velikog značaja za SICG jer je “potvrda dobrog rada našeg Saveza i bitna stavka u budućnosti” jer Savezu, dodao je, slijedi period jačanja organizacije.

Ističući da je u posljednje četiri godine SICG napravio veliki iskorak i povećao članstvo za 35 posto, Vukadinović je dodao da je upravo jačanje SICG bila glavna tema sastanka sa Demarmelsom i Barjaktarovim.

"Trening za lidere organizacija, izviđačke škole za članstvo i jačanje imidža skauta u našoj zemlji, prvi su koraci u akcionom dvogodišnjem planu SICG koji će biti podržan od strane Evropske skautske kancelarije. Predstavnici SICG su visokim gostima predstavili sve naše probleme i izazove, kako bi ih zajedničkim snagama uspjeli riješiti glavna pitanja. Goste su interesovale mnoge stvari u našem Savezu, a posebnopodrška državnih institucija Savezu, omladinska politika u našoj zemlji, zakon o mladima, broj članova, gradovi u kojima postoji skautska organizacija", naveo je Vukadinović.

On je istakao da su gosti bili zatečeni činjenicom da u Crnoj Gori ne postoji zakon o mladima, “što u velikoj mjeri šteti izviđačima koji su najveća omladinska organizacija u državi”.

"U sklopu posjete gosti su obišli našu lokalnu jedinicu u Herceg Novom, gdje su se na licu mjesta uvjerili u dobar rad izviđačkih jedinica, pohvalili rad na omasovljavanju izviđača i istakli da je Savez na odličnom putu da uradi ozbiljne stvari za mlade ljude u zemlji. Dogovorena je dalja saradnja na jačanju kapaciteta same organizacije, školovanju rukovodećih kadrova, a pružena je i puna podrška za veliku međunarodnu aktivnost SICG zakazanu za 2017, pomoć u opremanju i sređivanju kancelarije SICG, rad na izviđačkom centru Jugoistočne Evrope i još mnogim drugim stvarima", zaključio je Vukadinović.

SICG su ovom prilikom predstavljali predsjesnik Saveza Momčilo Zeković i načelnici Vukadinović, Milica Radonjić, Borislav Jovović, Dušan Masoničić, Jovana Božović i Nikola Durutović. Logističku podršku pružili su izviđački Odred „Dragan Gigo Cerović“ i izviđački centar „Prčanj“ u Kotoru.

Galerija

Bonus video: