Muke porodice Jovović: Zovu nadležne da vide u kakvoj bijedi žive

Životni uslovi nisu “minimalni ni za egzistenciju čovjeka, a kamoli djece”
16 komentar(a)
Jovovići, Foto: Radomir Petrić
Jovovići, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.04.2016. 11:05h

Egzistencijalnim mukama porodice Radomira Jovovića iz Sutomora ne nazire se kraj, uprkos brojnim apelima i novinskim pričama.

Radomir sa suprugom Verom i četvoro djece godinama živi u neuslovnoj baraci u sutomorskom naselju Pod Zgradom.

Jedno od njih pohađa školu u odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama u Baru.

“Žena i ja smo na birou rada, bez trajnog zaposlenja. Korisnici smo MOP-a u iznosu od 170 eura, a živimo privatno u trošnom objektu koji se sastoji od jedne sobe i hodnika, bez tekuće vode i mokrog čvora. Djeca nam se kupaju u improvizovanoj banji i piju izvorsku vodu koja nije ispravna za piće”, kazao je Radomir “Vijestima”.

On kaže da njihovi životni uslovi nisu “minimalni ni za egzistenciju čovjeka, a kamoli djece”.

“Obraćali smo se za pomoć svim relevantnim institucijama, i od svih dobijali identičan, negativan odgovor. Dobijao sam obećanja i od bivšeg i od sadašnjeg gradonačelnika da će moje stambeno pitanje kao teškom socijalnom slučaju biti vrlo brzo riješeno, međutim, do danas ništa od toga”.

Jovovići kažu da su se pismeno krajem prošle godine obratili i ministarki rada Zorici Kovačević, ali da odgovor nijesu dobili.

“Pozivam sve da moje navode provjere lično, da dođu do objekta u kojem živimo, i da se uvjere sa kakvom se mukom mi suočavamo”, rekao je Radomir.

Bonus video: