Vratite parking ili 120.000 eura duga

Ukoliko Parking do kraja trajanja ugovora ne izmiri sve obaveze, iz HG BR najavili i mogućnost podizanja tužbe
0 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.04.2016. 14:26h

Iz Hotelske grupe Budvanska rivijera najavili su da će raskinuti ugovor sa budvanskim Parking servisom, ukoliko im ne vrate 120.000 eura duga za zakup prostora ispred Turističkog naselja Slovenska plaža.

Prema informacijama “Vijesti”, Parking servisu ubrzo ističe jednogodišnji ugovor za zakup velikog parkinga, a u opticaju je i mogućnost da Opština preuzme dugovanje kako bi ta gradska kompanija i dalje zakupljivala taj prostor.

“U okviru plana za izdavanje poslovnih prostora koji se nalaze u sastavu kompanije, HG Budvanska rivijera potpisala je prošle godine ugovor o izdavanju parking prostora ispred TN Slovenska plaža sa preduzećem Parking servis iz Budve. Predmetni ugovor je i dalje na snazi. Ukoliko se do kraja trajanja ugovora ne izmire sve obaveze koje proizilaze iz odredbi ugovora, hotelska grupa će preduzeti pravne mjere za izmirenje svih obaveza. Jedan od pravnih koraka jeste i utuženje pravnog lica”, saopštili su “Vijestima” iz Službe za odnose sa javnošću Budvanske rivijere.

U slučaju da im ne vrate novac, ponovili su da će preuzeti parking i raspisati novi tender za zakup.

Iz Opštine su “Vijestima” potvrdili da razgovaraju oko načina rješavanja problema, kako bi Parking servis zadržao taj prostor tokom sezone.

Oni su, međutim, nezvanično saopštili da lokalna uprava neće preuzimati ničije dugove na sebe.

Bonus video: