Bivši potpredsjednik Opštine Kolašin traži novac za neiskorištene odmore

"Ti koji su vam dali informacije zaboravili su da napomenu da sam bio vrlo strpljiv, te da sam i zarade dobio godinu kasnije od ostalih bivših funkcionera, kojima su isplaćene čim je Opština dobila kredit"
135 pregleda 3 komentar(a)
Đorđije Živković, Foto: Dragana Šćepanović
Đorđije Živković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.04.2016. 16:09h

Bivši potpredsjednik Opštine Kolašin Đorđije Živković (DPS), nedavno je angažovao advokata kako bi naplatio neiskorištene odmore od 2010. do 2015. godine.

Živković je četiri godine potpredsjednik Opštine, a zatim je još 12 mjeseci ostavarivao pravo na funkcionersku naknadu, takozvani “bijeli hljeb” po isteku mandata.

Prema nazvaničnim informacijama iz lokalne uprave, Živkovićevo potaživanje za odmore koje, navodno, nije koristio dok je bio u izvršnoj vlasti, iznosi između 4.000 i 5.000 eura.

Bivši potpredsjednik juče je "Vijestima" potvrdio da će pred sudom pokušati da naplati ono što smatra da ga, prema zakonu, sljeduje, a što mu do sada nije bilo isplaćeno.

"Ti koji su vam dali informacije zaboravili su da napomenu da sam bio vrlo strpljiv, te da sam i zarade dobio godinu kasnije od ostalih bivših funkcionera, kojima su isplaćene čim je Opština dobila kredit. Oni su dobili i novac za neiskorištene odmore. Dok su ostali tužili Opštinu, pa sada i dobili kamate od po 700-800 eura, ja sam bio strpljiv i čekao. U lokalnoj upravi postoji moj pisani zahtjev da sam kada sam odlazio sa funkcije tražio isplatu samo jednog neiskorištenog odmora za 2014. godinu", objasnio je Živković.

Rekao je da aktuelna vlast nije udovoljila tom zahtjevu, pa je angažovao advokata koji je napisao tužbu.

Živković tvrdi da tokom obavljanja mandata nije iskoristio nijedan odmor, pa smatra da to što sada traži nije "mimo zakona, ali ni vrijedno novinarske pažnje".

Iako nema zvaničnih podataka, prema informacijama "Vijesti", pred kolašinskim Osnovnim sudom na desetine je sporova koje vode bivši funkcioneri i radnici lokalne uprave protiv izvršne vlasti.

Ne zna se ukupna vrijednost potraživanja, ali u Opštini priznaju da bi eventualna presuđenja u korist tužitelja bila značajan udar na lokalne finansije, koje su u fazi konsolidacije.

Od bivših funkcionera koalicije DPS - Grupa birača (GB), Opštinu nijesu tužili samo bivši predsjednik Darko Brajušković, sekretar za urbanizam Vladan Bulatović i načelnik Komunalne policije Dragan Vlahović.

Bonus video: