Ne može kod djece ni u svoju kuću

“Sud u Sankt Peterburgu je 23. decembra 2015. presudio u moju korist da preuzmem djecu i brinem o njima, jer je majka u zatvoru, a ja sam im roditelj i situiran sam. Prvostepeno, crnogorski sud je već izjednačio ovu presudu sa vašim zakonodavstvom, dakle, potvrdio je, međutim, do djece i dalje ne mogu da dođem”
54 pregleda 31 komentar(a)
Oleg Evdokimov, Foto: Radomir Petrić
Oleg Evdokimov, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.04.2016. 16:18h

Advokat iz Moskve Oleg Evdokimov tvrdi da ne može da vidi svoje troje djece, ni da priviri u kuću koju im je kupio u Sutomoru, uprkos presudi da može da preuzme brigu o njima.

On je “Vijestima” ispričao da je sud u Sankt Peterburgu presudio u njegovu korist, nakon što je majka djece, njegova nevjenčana supruga, deportovana iz Crne Gore u Rusiju, gdje je završila u zatvoru.

Kaže da djeca žive u Sutomoru sa babom i djedom, roditeljima nevjenčane supruge i očuhom, koji mu ne dozvoljavaju ni da ih vidi.

Evdokimov tvrdi da je kupio kuću, a potom poklonio tri četvrtine djeci, koja u Sutomoru, sa majkom, žive od 2011. godine.

“Sud u Sankt Peterburgu je 23. decembra 2015. presudio u moju korist da preuzmem djecu i brinem o njima, jer je majka u zatvoru, a ja sam im roditelj i situiran sam. Prvostepeno, crnogorski sud je već izjednačio ovu presudu sa vašim zakonodavstvom, dakle, potvrdio je, međutim, do djece i dalje ne mogu da dođem”, ispričao je on “Vijestima”.

Edvokimov je preko pravnog zastupnika pokrenuo postupak u Osnovnom sudu u Baru, kojim traži izricanje privremene mjere preuzimanja brige o djeci.

On tvrdi da je ranije svoju kuću u Sankt Peterburgu poklonio djeci i da je od barskog suda zatražio i da očuh napusti kuću u Sutomoru.

Kaže da je jedno dijete staro devet, a blizanaci po sedam godina.

Otac tvrdi da djeca borave ilegalno, obratio se i Ambasadi

Evdokimom kaže da je problem i to što njegova djeca faktički ilegalno borave u Crnoj Gori.

“Jer su bila upisana u pasoš majke, koji je istekao prije dvije godine. To znači da oni sada nemaju nikakav zvaničan dokument sa sobom. Želim to da riješim, o svemu sam upoznao Ambasadu Ruske Federacije u Podgorici. Rečeno mi je da će oni izdati pasoše djeci, ali trebaju im njihove fotografije, a ja od djeda i babe ne mogu ni to da pribavim. Kada sam sad došao u Sutomore, oni me nisu pustili da uđem u dvorište”, rekao je on.

Bonus video: