Čestitke povodom Dana opštine Ulcinj

„Vjerujem da će nova lokalna uprava iskoristiti prvo obilježavanje ovog značajnog datuma u svom mandatu da, pored afirmacije dosadašnjih rezultata, definiše ključne zadatake u procesu iznalaženja optimalnih mogućnosti valorizacije značajnih potencijala kojima opština Ulcinj raspolaže”, naveo je premijer Milo Đukanović u čestitki
185 pregleda 7 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 02.04.2016. 12:42h

Premijer Milo Đukanović čestitao je 2. april – Dan opštine Ulcinj građanima i rukovodstvu te opštine, navodeći da je uvjeren da će nova ulcinjska uprava uspjeti da odgovori brojnim izazovima.

„Vjerujem da će nova lokalna uprava iskoristiti prvo obilježavanje ovog značajnog datuma u svom mandatu da, pored afirmacije dosadašnjih rezultata, definiše ključne zadatake u procesu iznalaženja optimalnih mogućnosti valorizacije značajnih potencijala kojima opština Ulcinj raspolaže”, naveo je Đukanović u čestitki.

On je kazao da je promjena na čelu Opštine svojevrstan podstrek da se sa novim entuzijazmom nastave aktivnosti koje Ulcinj čine globalno prepoznatljivom turističkom destinacijom, savremenim primorskim centrom, koji finansijsko-ekonomski konsolidovan, stvara pretpostavke za biznis, strane investicije i uslove za počinjanje krupnih razvojnih projekata.

U čestitki se kaže da je Đukanović izrazio uvjerenje da će nova opštinska uprava timskim radom, utemeljenim i racionalnim kadrovskim ekipiranjem, uspjeti da odgovori brojnim izazovima, očekivanjima i potrebama svih građana Ulcinja, dajući na taj način doprinos razvoju Crne Gore i njenom sigurnom evropskom i evroatlantskom putu.

„U tim nastojanjima možete računati na punu pomoć i podršku Vlade “, poručio je Đukanović.

Ivanović: Nastavićemo da stvaramo uslove za bolju, intenzivniju i kvalitetniju saradnju sa vrijednim poljoprivrednim proizvođačima

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović čestitao je 2. april, Dan Ulcinja građanima i rukovodstvu te opštine, navodeći da su zajedničkim radom i uspješnom saradnjom unaprijedili lokalnu poljoprivrednu proizvodnju.

“Nastavićemo da stvaramo uslove za bolju, intenzivniju i kvalitetniju saradnju sa vrijednim poljoprivrednim proizvođačima i siguran sam da će aktivnosti koje su u toku, kao i one koje zajednički planiramo, dati dodatan doprinos razvoju i afirmaciji poljoprivrede, kao i valorizaciji potencijala Ulcinja”, naveo je Ivanović u čestitki.

On je poručio da će to Ministarstvo i dalje biti pouzdan partner ulcinjskoj opštini i poljoprivrednim proizvođačima, kako bi u što većoj mjeri modernizovali i unaprijedili poljoprivrednu proizvodnju i na taj način što spremniji ušli zajedno u Evropsku uniju, ispunjavajući sve neophodne standarde i uslove.

“Čestitam vam stupanje na dužnost predsjednika Opštine Ulcinj i želim uspješan rad i da poljoprivreda u Ulcinju bude još prepoznatljivija i da doprinese cjelokupnom razvoju ekonomije Opštine”, rekao je Ivanović.

Bečić: Neprihvatljivo da Ulcinj bude opština koja kaska u razvoju

Za Demokrate je neprihvatljivo da Ulcinj, kao grad koji ima nadprosječne, bogom dane potencijale za razvoj, u percepcijama svojih žitelja, ali i onih koji dolaze u njega, obično biva obilježen kao opština koja kaska u razvoju za ostalim primorskim opštinama, istakao je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

Bečić je čestitao Dan opštine Ulcinj, uz uvjerenje da će naredni obilježiti u uređenijem, bogatijem i gradu u kojem će živjeti mnogo zadovoljniji ljudi.

"Ipak, ni 10 puta veći resursi ne bi se dobro proveli u sudaru sa ignorantskom i kriminalu i korupciji sklonoj vlasti na državnom nivou, koja i u najjužnijoj opštini, sa kraćim pauzama, već predugo “stoluje”. Demokratska Crna Gora nema dilemu – došlo je vrijeme da i Ulcinjani već jednom izbjegnu podjele, koje im kriminogena vrhuška sa vlasti baca, svađajući ih tako sa komšijama i prijateljima, dok svaki naredni Dan opštine, izvođači radova pogubne politike, koja od samog početka predstavlja svojevrsnu kaznu za Ulcinj, dočekuju u sve boljem materijalnom i društvenom položaju", piše u Bečićevoj čestitki.

On je dodao da odgovorna vlast, koja neće uništavati prirodu zarad interesa nekolicine privilegovanih i tjerati turiste svojim neradom, profesionalne lokalne službe, efikasna uprava i rješavanje konkretnih problema sa kojima se srijeću građani, moraju biti u središtu zahtjeva svih onih kojima su interesi Ulcinja, Ulcinjaki i Ulcinjana na prvom mjestu.

"U ubjeđenju da će Ulcinj uskoro dobiti vlast kakvu zalužuje, koja ga svojom nesposobnošću i služenjem interesima krupnih kapitalista, ali nikakvih ljudi, neće vraćati nekoliko godina unazad, još jednom – Ulcinjani, srećan vam Dan opštine", navodi se u čestitki predsjednika Demokrata.

Pajović: Ulcinj da u skoroj budućnosti postane snažan turistički centar

Predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović naveo je u čestitki da vjeruje da će grad i građani Ulcinja, pored toga što su prepoznati po međusobnom poštovanju, razumijevanju i multietničkom skladu, u skoroj budućnosti postati snažan turistički i poljoprivredni centar.

“Moramo, kao odgovorna zajednica, biti svjesni da racionalnim korišćenjem cjelokupnog potencijala Ulcinja razvijamo i ekonomski snažimo ne samo grad, već i čitavu Crnu Goru”, poručio je Pajović.

Brajović: Važno je na pravi način iskoristiti potencijale Ulcinja

Ulcinj je grad prepoznat po svojoj viševjekovnoj bogatoj tradiciji koju brižno čuva i zauzima istaknuto mjesto na kulturnoj i turističkoj mapi Crne Gore, ali i šire, i upravo iz tog razloga važno je na pravi način iskoristiti sve njegove potencijale i time unaprijediti život cjelokupnog stanovništva, naveo je u čestitki povodom Dana opštine Ulcinj Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović.

"Uvjeren sam da će kao i do sada ovaj grad nastaviti da uspješno baštini vrijednosti multivjerskog i multinacionalnog sklada i suživota svih građana i bude primjer tolerantne zajednice. U želji da zajednički rad, saradnja i okrenutost novim izazovima, budu pokretač svih budućih uspjeha Ulcinja, još jednom čestitam Dan opštine", piše u čestitki Brajovića.

Bonus video: