SD: Ulcinj mora spremno dočekati novu turističku sezonu

"Kao grad koji posjeduje najveći turistički potencijal na crnogorskom primorju (po Master planu) Socijaldemokrate smatraju da sadašnja politika grada mora biti usmjerena na to da se prirodni resursi stave u funkciju ekonomskog razvoja ali i optimalno i kontrolisano korišćenje"
4 komentar(a)
Ćazim Hodžić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ćazim Hodžić, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 31.03.2016. 10:13h

Socijaldemokrate Ulcinja uputile su apel novoformiranoj vlasti da preduzmu sve neophodne korake kako bi grad spremno dočekao predstojeću turističku sezonu.

"Kao grad koji posjeduje najveći turistički potencijal na crnogorskom primorju (po Master planu) Socijaldemokrate smatraju da sadašnja politika grada mora biti usmjerena na to da se prirodni resursi stave u funkciju ekonomskog razvoja ali i optimalno i kontrolisano korišćenje. Socijaldemokrate poručuju da je, u cilju zadovoljavanja strateških, ekonomskih ali i društvenih ciljeva, potrebno stimulisati kreiranje novih linija izvora finasiranja koje će biti usmjerene na preduzetnike koji se po prvi put susrijeću sa tržištem", navodi se u saopštenju SD; koje potpisuje predsjednik Socijaldemokrata Ulcinja, Ćazim Hodžić.

Prema njegovim riječima, novoformirana vlast mora uspostaviti kvalitetno i efikasno funkcionisanje grada.

"Na taj način bi se građanima omogućilo da se pripreme za predstojeću sezonu. Naravno, moraju uspostaviti sistem koji će biti funkcinalan i stabilan a za dobrobit građana, i na duži period. Ono što bih svakako apelovao jeste da se koncentrišu na korišćenje prirodnih resursa na način koji će omogućiti ostvarenje najpovoljnijih finansijskih i ekonomskih efekata, zadovoljenje parametara održivog razvoja i ostvarenje direktnih i indirektnih ekonomskih koristi i za državu i naše sugrađane. Naravno,usvajanje prostorno planske dokumentacije predstavlja osnovu za ostvarivanje ciljeva za koju se zalažu Socijaldemokrate Ulcinja”, rekao je Hodžić.

Bonus video: