Kolašinci za vodu duguju 448 hiljada eura

Rakočevićeva je pozvala potrošače da što prije izmire obaveze, istakavši da u protivnom slijedi postupak prinudne naplate
1 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2016. 16:30h

Građani i firme duguju kolašinskom Vodovodu 689.000 eura, i pored zanačajno povećanog stepena naplate.

Direktorica Jelka Rakočević pojasnila je da domaćinstva duguju 448.861 eura, a da je lani stepen naplate iznosio 68 procenata i da su povećane i ukupne količine isporučene i fakturisane vode.

Ona je ocijenila da potraživanja predstavljaju veliki problem, iako su protekle godine ublaženi negativni trendovi u poslovanju i ostvarena konsolidacija.

"Naslijeđeni problemi i dugovanja iz prethodnog perioda, u značajnoj mjeri, otežavali su naše poslovanje. U toku 2015. godine izmirena su dugovanja prema državi po osnovu koncesija za 2013. i 2014. i PDV za 2014. godinu, sa pripadajućim kamatama. Isplaćeni su i značajni iznosi po osnovu sudskih presuda za sporove iz prethodnog perioda. Sve obaveze prema državi nastale tokom minule godine u potpunosti su izmirene. Sve obaveze prema dobavljačima takođe...", kazala je Rakočevićeva.

Rakočevićeva je pozvala potrošače da što prije izmire obaveze, istakavši da u protivnom slijedi postupak prinudne naplate.

"Dužnicima je omogućeno da sklope ugovore o otplati duga i dug plate na rate".

Bonus video: